Glavno RS i matica

Vučić: Koliko god ubedljivo gubila izbore, opoziciji je uvek kriv – narod

NAPISAO AUTORSKI TEKST ZA „POLITIKU“ KOJA GA JE OBJAVILA POD NASLOVOM „ELITA I PLEBS“
  • „Samo ih pogledajte i zapitajte se kakve su to gromade kada ih predvode intelektualne veličine poput Trifunovića, Obradovića, Đilasa, jer nesumnjivo je da ova trojica, pride i Jeremić, imaju najveće znanje, nepokolebljivo poštenje i božanski moral
  • „Kada budem ponovo rekao kako ih prezirem, biće i jasno zašto to radim. Zato što oni preziru Srbiju

MA KOLIKO ubedljivo gubili izbore, kriv je uvek narod, jer mi, glupi deo Srbije, za razliku od njih ništa ne razumemo, pa zato i ne možemo da donosimo ispravne odluke, napisao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić o opoziciji u autorskom tekstu za list Politika“, pod naslovom Elita i plebs“.

Vučić je za Politiku“ napisao da je posljednjih dana i nedjelja pređena granica, kako je rekao, svake političke učtivosti i elementarne pristojnosti, u sveprisutnoj kampanji, kako je ocijenio, omalovažavanja svih koji misle drugačije od onih koji su u srpskom društvu umislili da, iz nekog razloga, pripadaju eliti, mislećem, socijalno i umno emancipovanom sloju društva.

Uostalom, samo ih pogledajte i zapitajte se kakve su to gromade kada ih predvode intelektualne veličine poput Trifunovića, Obradovića, Đilasa, jer nesumnjivo je da ova trojica, pride i Jeremić, imaju najveće znanje, nepokolebljivo poštenje i božanski moral“, napisao je Vučić.

On je naveo da su oni očigledno nervozni jer prevrati ne uspevaju, kao i da je podrška naroda obrnuto proporcionalna rušilačkim naporima koje preduzimaju na dnevnom nivou“.

Politički kvazielitisti pribegli su oprobanom, neki bi, delimično s pravom, rekli, fašističkom metodu, podeli naroda na superiorne, one kojima oni pripadaju, i inferiorne, one koji nikako ne mogu da pobede“, naveo je Vučić.

Dodaje da će ti inferiorniji vremenom postajati, kako je ocijenio, sve gluplji, odvratniji, siromašniji i neobrazovaniji, za razliku od prvih.

Lepo su smislili, narode crkni, dok oni lepo žive, a ako nam se suprotstavite, vi kugo narodna, mi prepametni i od Sebe izabrani, slomićemo vam kičmu, kao i onim malobrojnim predstavnicima naroda koji ga se ne stide“, napisao je Vučić u u autorskom tekstu Elita i plebs“.

On je naveo da je spreman da brani pravo svakog čovjeka u Srbiji da ne bude, kako je naveo, gažen, pljuvan i proglašavan za manje vrijednog, kao i pravo da narod sam bira, što je Vučić ocijenio, da narod to umije i da će umjeti na sljedećim izborima.

Zato, kada budem ponovo rekao kako ih prezirem, biće i jasno zašto to radim. Zato što oni preziru Srbiju“, naglasio je Vučić.

(Beta)

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar