Главно РС и матица

Вучић: Морамо пронаћи форму нормализације без признања косовске независности

БОШКОВИЋУ ПОРУЧИО: НЕ РУШИМО ЦРНУ ГОРУ, АЛИ НАМ НЕЋЕТЕ ЗАПУШИТИ УСТА
  • „Имамо право да питамо за положај српског народа и наших светиња у Црној Гори“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је да Србија никога не руши и да жели добре односе с Црном Гором, али да неће допустити да јој „запуше уста“.

„Србија жели добре односе с Црном Гором, нигде никога не рушимо, али нећете нам запушити уста и рећи да немамо право да питамо за положај српског народа и наших светиња у тој земљи“, рекао је Вучић, коментаришући изјаву министра одбране Црне Горе Предрага Бошковића да је Србија одговорна за све што се дешава у Црној Гори.

Вучић је нагласио и да премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти мора да одговори шта подразумијева под реципроцитетом за који каже да ће бити успостављен, а укинуте таксе на српску робу.

„Ако говоримо о реципроцитету поставља се прво питање првих шест од 15 тачака Бриселског споразума, које се тичу Заједнице српских општина“, рекао је Вучић, те оцијенио да је увијек добро да постоји дијалог.

За дијалог Београда и Приштине, Вучић је рекао да је свако рјешење које буде долазило споља или од Албанаца тешко за Србију, јер ће се тицати оваквог или онаквог признања косовске независности.

„Зато морамо да пронађемо форму нормализације која би ишла без тога. Или ће понудити нешто добро Србима, у шта не верујем. Остаје да се види како ће то тећи“, истакао је Вучић.

Вучић је истакао и да очекује да ће током сусрета с њемачким канцеларом Ангелом Меркел бити ријечи о методологији разговора о рјешавању косовског питања, а не о неком плану за рјешење косовског питања, како се то спекулише у медијима.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар