Glavno RS i matica

Vučić: Na ceni dizela može da se radi, ali ne po diktatu ulice

„RADI SE O POLITIČKI MOTIVISANIM PROTESTIMA SA NASILJEM KAKVO NIJE VIĐENO 10 GODINA“
  • Predsjednik Srbije rekao da je cijena dizela važna zbog poljoprivrede, ali dodao: „Ne odgovaram na pritiske ni Amerikancima pa neću ni ulici. Država nikome, bez posledica, neće dozvoliti da blokira međunarodni autoput. Mogu da budem gotov, ali na izborima. Mada su mi to govorili i do sada pa ste uvek vi bili gotovi“

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da postoji prostor da se razmotri izmena cijena dizel goriva, ali da o tome neće biti riječi dok se ne završe, kako se izrazio, nasilni protesti vozača.

„A biće završeni, jer niko neće dozvoliti nasilje“, rekao je Vučić u Novoj Pazovi i dodao da i sam snosi dio krivice jer je molio Vladu Srbije da omogući održavanje tih protesta po ulicama.

On je ocijenio da se radi o nasilnim politički motivisanim protestima sa stepenom nasilja koji nije viđen u Srbiji 10 godina, od ubistva demonstranta Ranka Panića i prebijanja Slaviše Kokeze.

Vučić je kritikovao medije zbog toga što su napad na jednog čovjeka koji se protivio blokadi nazvali incidentom i rekao da to nije bio incident već brutalno i jezivo nasilje i krađa njegove imovine od ljudi koji su prekršili Ustavom zagarantovanu slobodu kretanja.

„Nadležni državni organi radiće u skladu sa zakonom i nikome neće dozvoliti da maltretiraju obične građane, da ih tuku i ubijaju. Moj posao, i svih u Vladi, je da obezbedimo sigurnost za sve građane u zemlji, a ne da lopovi caruju“, rekao je Vučić i dodao da država nikome, bez posljedica, neće dozvoliti da blokira međunarodni autoput.

On je rekao da su netačne tvrdnje da Srbija ima najvišu cijenu goriva u Evropi i nabrojao 26 država koje imaju veće cijene goriva.

„Od 40 i nešto evropskih zemalja Srbija ima ubedljivo najnižu cenu struje… A mnogo je važnija struja nego gorivo… I da povećamo cenu struje za 20 odsto i dalje bi bila najniža. Samo Bugarska ima nižu cenu hleba a ima i niže plate i penzije, iako je članica Evropske unije. BiH ima 70 odsto veću cenu hleba. Pa i Crna Gora i Makedonija. Zašto ćute o tome svi“, upitao je Vučić.

Vučić je rekao da na cijeni dizela „može da se radi“, ali samo zato što je to važno zbog poljoprivrede, a ne zato što želi da odgovori na pritiske.

„Ne odgovaram na pritiske ni Amerikancima pa neću ni ulici. Mogu da budem gotov, ali na izborima. Mada su mi to govorili i do sada pa ste uvek vi bili gotovi“, rekao je Vučić.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar