Главно РС и матица

Вучић: На Сретење 2020. усвајамо декларацију о политичкој независности и војној неутралности

„НАШ КУРС УЖИВА ПОШТОВАЊЕ У СВЕТУ, НИСМО НИЧИЈА ПРИШИПЕТЉА“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић потврдио је да би на Сретење, 15. фебруара, у Скупштини Србије требало да буде усвојена декларација о политичкој независности и војној неутралности земље.

Вучић је рекао новинарима на Палићу да би то била једна врста потврде унутрашње и спољне политике Србије, за коју мисли да је дала резултате и изазвала поштовање цијелог свијета.

Он сматра да Србија то треба да уради, не због себе, већ због будућих генерација“.

„Важно је да кад потврдите један курс, онда вас и други посматрају на тај начин. Мени је недавно белгијска премијерка рекла: ‘Ви у Србији, и ви Александре, познати сте по томе да имате самосталну и независну политику.’ Знате ли каква је то част и каква је то реткост чути у данашњим европским оквирима“, каже Вучић.

Он је додао да је на то поносан.

Предсједник Србије каже да је и то један од разлога што мађарски пријатељи цијене Србију – јер има аутохтону, аутономну, самосталну и независну политику, што иде за својим интересима, поштујући све друге, а не мора увијек да буде „пришипетља“ свему што неко други донесе као одлуку.

„Сами бирамо када ћемо за нешто да гласамо, а кад нећемо. То је веома важно и доприноси даљем и већем угледу Србије“, закључио је Вучић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар