Главно РС и матица

Вучић: Новинари и њихова питања немају везе с мојим здравственим стањем

„ПИТАЊА МИ ДАЈУ ПРИЛИКУ ДА РАСКРИНКАВАМ НЕИСТИНЕ МЕДИЈА И ЛАЖИ ПОЛИТИЧКИХ ПРОТИВНИКА“
  • „Ја сам хронично болестан, плус актуни проблеми. То је моја ствар и нико нема везе с тим
  • Никада нисам бежао од новинарских питања, никада нисам склањао теме под тепих, нисам се скривао, и зато сам увек побеђивао. Било би претерано да кажем да сам растурао политичке противнике, али растављајући на саставне делове њихове лажи, показивао сам да сам спреман, да сам био спреман, и да ћу увек бити спреман. И победићу их увек
  • Навео је да Србија већ неко вријеме има припремљена четири преговарачка поглавља: „Да ли ће неко да донесе политичку одлуку да се отвори једно, два, три поглавља… Не знам нити се секирам. Нека они раде свој посао, ми ћемо свој

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић одбацио је данас шпекулације да су новинарска питања била разлог погоршању његовог здравља.

„Новинари немају везе с мојим здравственим стањем, ја сам хронично болестан, плус актуни проблеми. То је моја ствар и нико нема везе с тим“, рекао је Вучић на прес конференцији.

„За разлику од свих других политичара у земљи, никада нисам бјежао од новинарских питања. Та питања ми пружају увијек велику прилику да на најбољи могући начин раскринкам неистине појединих медија и лажи политичких противника“, рекао је Вучић поводом речи предсједника НУНС-а Жељка Бодрожић да би било добро да дође да одговара на питања Времена, Нина, Данаса….

Вучић је истакао да за њега не постоји боља прилика, него да у тренутку када неко изађе са неистинама, које се сваки дан понављају, добије простор да директно покаже колико немају озбиљну аргументацију.

„Никада нисам бежао, никада нисам склањао теме под тепих, нисам се скривао, и зато сам увек побеђивао. Било би претерано да кажем да сам растурао политичке противнике, али растављајући на саставне делове њихове лажи, показивао сам да сам спреман, да сам био спреман, и да ћу увек бити спреман. И победићу их увек“, рекао је Вучић.

Изјавио је да су четири преговарачка поглавља у преговорима Србије са ЕУ спремна, а да од ЕУ зависи каква ће политичка одлука бити донијета и да ли ће и колико поглавља бити отворено до краја године.

„Да ли ће бити отварања нових поглавља или не, немам појма, то зависи од њих (ЕУ). Како они буду одлучили, тако ће да буде“, рекао је Вучић на конференцији за новинаре упитан шта очекује од плана Емануела Макрона за реформу политике проширења ЕУ и да ли ће бити отварања нових поглавља.

Вучић је навео да Србија већ неко вријеме има припремљена четири преговарачка поглавља.

„Да ли ће неко да донесе политичку одлуку да се отвори једно, два, три поглавља… Не знам нити се секирам“, рекао је Вучић.

Он је навео да би додао још нешто, али да неће „да се Јадранка (министарка европских интеграција) наљути“.

„Нека они раде свој посао, ми ћемо свој“, рекао је Вучић.

Он је рекао да грађане Србије занима како напредује економија јер од тога зависи њихов живот.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар