Главно РС и матица

Вучић: Пре краја године просек плата 500 евра, суфицит у буџету за пола године – 180 милиона евра

„ФЛАША У ШЕФА НАШЕ ДЕЛЕГАЦИЈЕ У ТИРАНИ ГОВОРИ О ВЕЛИКОЈ НЕРВОЗИ“
  • Коментаришући Тачијеву изјаву да је уједињење Прешева, Бујановца и Медвеђе с Косовом „сан сваког Албанца“ и да он на томе ради, рекао: „То Тачи прича већ две-три године и безвезе му је та прича. Нити могу они то да остваре, нити то има било какве везе са реалношћу
  • У посети западнобачком округу рекао да је Србији потребан  инвестициони захват и објаснио: „Зато смо рачунали да можемо да уложимо за четири-пет година десет милијарди евра, али за то раст мора да нам буде између четири и шест одсто… Нећемо ни једног секунда да напуштамо реформе, ми ћемо у инвестициони циклус да уђемо  у договору са Светском банком и Међународним монетарних фондом

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић оценио је данас да је израз „слабости и нервозе“ косовских Албанаца то што је на састанку ЦЕФТА у Валони представник Косова у петак флашом гађао шефа делегације Србије.

„То није израз снаге и надмоћи, већ говори о великој нервози код њих јер су мислили да су све завршили 2008. године (када је Косово прогласило независност)“, оценио је Вучић и додао да „када сте приморани да некога на најпримитивнији начин гађате флашом, то јасно говори да је неко изгубио живце, а мислим да имају разлог за то“.

Вучић је у Сивцу где је почео посету Западнобачком округу у оквиру своје кампање „Будућност Србије“, рекао: „Кад-тад ћемо морати да се вратимо разговорима, а то ће се десити кад укину таксе“.

Коментаришући изјаву косовског председника Хашима Тачија да је уједињење Прешева, Бујановца и Медвеђе с Косовом „сан сваког Албанца“ на чијем ће остварењу Тачи рекао да ће радити, Вучић је оценио да је та прича „безвезе“ и да грађани тих трију општина Србије „не треба да брину“.

„То Тачи прича већ две-три године и безвезе му је та прича. Нити могу они то да остваре, нити то има било какве везе са реалношћу. Никакве озбиљне опасности нема“, рекао је председник Србије и владајуће странке СНС.

Упитан како коментарише текст на насловној страни листа „Данас“ у којем се изражава сумња у наводе о нестанку основних животних намирница на северу Косова, Вучић је рекао да то „није новост“ јер „више од годину и по дана постоји синхронизована акција у којој треба представити Србе са Косова, посебно са севера, као криминалце и продужену руку Београда, и говорити како су они увек криви за све“.

„Те новине не читам, али је логично да говоре исто што и Тачи и Харадинај. То пишу и у Приштини Коха диторе, Зери, као и ови наши ‘пет милиона’. Када то чујете од Раде Трајковић или оног Јакшића који се слика по најскупљим базенима, знајте да то не говоре Срби са Косова, него неко други“, казао је Вучић.

Пре краја године прослечна плата 500 евра

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас у селу Сивцу, у Војводини, да ће просечна плата пре краја године бити 500 евра као и да се најављеним инвестиционим циклусом не одустаје од реформи.

Нешто касније, приликом посете Кули, Вучић је рекао да је управо добио информацију да је у првих шест месеци суфицит државног буџета износио 180 милиона евра.

„То је већ четврта година да имао више на приходној него на расходој страни“, рекао Вучић, наводећи да то омогућава раст плата и пензија.

„Ми нећемо ни једног секунда да напуштамо реформе, ми ћемо у инвестициони циклус да уђемо  у договору са Светском банком и Међународним монетарних фондом“, рекао је Вучић који је у посети Западнобачком округу у оквиру своје кампање „Будућност Србије“.

Ми хоћемо, рекао је Вучић, да „правимо тај инвестициони захват онолико колико правимо раст на годишњем нивоу, да се то не би осетило на висини јавног дуга“.

„Зато смо рачунали да можемо да уложимо за четири-пет година десет милијарди евра, али за то раст мора да нам буде између четири и шест одсто“, рекао је Вучић.

По његовим речима, да би тако било, „управо нам је потребан инвестициони захват, зато нам је важна и канализација у Борчи, Котежу, Крњачи, и овде у Сивцу, Крушчићу и сваком другом месту у Србији“.

Апелујем на свест, треба нам више деце

Председник Србије Александар Вучић данас је „апеловао на свест грађана“ да разумеју да је потребно да буде више деце, иначе „све ово што радимо и градимо неће имати коме да остане“.

„Годишње нам у овом округу умре 3000 људи а роди се мање од 1400″, рекао је Вучић, приликом обиласка Западнобачког округа, у оквиру кампање Будућност Србије.

Вучић је рекао да треба бити поштен па признати да места у том подручју политичари нису посећивали осим, углавном, током изборних кампања и позвао локалне функционере да разговарају са грађанима и виде шта их „мори“.

Говорећи о улагањима и напорима да се доведу инвеститори, он је рекао да свако место мора да има канализацију, пречистаче за воду и инфраструктуру.

„Ви сте увек били уз своју Србију и своје руководство, знаћемо то да вратимо, као и у другим деловима земље, кроз инвестиције и више улагања у комуналну инфраструктуру“, рекао је Вучић.

Говорим рационално и одговорно, никад популистички

Председник Србје Александар Вучић је данас оценио да је у петак, поводом Видовдана, говорио „рационално и одговорно“, а рекао је и да и међу Србима има оних „којима Србија никад неће бити довољно мала и понижена“.

„Нисам говорио популистички ни тог дана, ни било којег другог, на састанку са Србима из региона нисам тражио ничију територију, ништа што је туђе, нити сам се бусао у прса и претио било коме“, рекао је Вучић, коментаришући критике његовог говора у неким медијима.

Вучић је данас, током посете Западнобачком округу, у оквиру своје кампање „Будућност Србије“ рекао да је обавеза Србије да чува „идентитетска“ права српског народа у региону.

Коментаришући даље свој јучерашњи говор, Вучић је рекао: „Говорио сам језиком обичног човека о малим старима, језику и ћирилчном писму, да улажемо у школе, вртиће, болнице, да помогнемо општинама где живе наши људи и ван Србије, не вређајући никог“.

Он је рекао да неки „никад неће бити потпуно задовољни, осим ако Србија буде потпуно уништена“, а о себи нагласио да се „бори за јаку Србију која може да помогне свом народу“.

Рекао је да је у неким медијима „било лажи“ поводом отварања аеродрома Лађевци „Морава“, код Краљева: „Завист је опака болест, а у неким случајевима неизлечива“.

http://fakti.org/serbian-point/vucic-pre-kraja-godine-prosek-plata-500-evra-suficit-u-budzetu-za-sest-meseci-180-miliona-evra

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар