Главно РС и матица

Вучић Ројтерсу: Верујем да ће ускоро уследити нека од немачко-француских иницијатива за Косово

„СВАКИ ДАН ОДЛАГАЊА РЕШЕЊА СТВАРА УСЛОВЕ ДА ЈЕДНА ИСКРА ЗАПАЛИ ЦЕО РЕГИОН“

СВАКИ дан одлагања решења за Косово је стварање услова да једна искра запали цео регион, оценио је председник Србије Александар Вучић у интервјуу агенцији Ројтерс.

Он је додао да и Србија има многобројне црвене линије, али да не жели да их помиње, како не би уништавао шансу за разговоре, те изразио уверење да ће „ускоро уследити нека од Немачко-француских иницијатива“.

„Сваки дан одлагања, свака недеља одлагања је стварање услова да једна искра запали цео регион и то морају да знају добро и западне земље које држе Приштину као мало воде на длану“, поручио је Вучић.

Вучић је раније рекао у интервјуу за лист „Република“, упитан о „напетој ситуацији са Приштином која жели да преузме контролу над огромним рудником “Трепча“ на Косову који је историјски српски“ и о томе „да ли постоји ризик конфликта“, да је „управо о томе разговарао са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом“.

„Рекао сам му да ценимо рад КФОР (за који новинар римске “Републике“ напомиње да је скоро потпуно италијанског састава, прим. нов): заштитили су Србе на Косову. Очекујемо да наставе да то чине. У “Трепчи“ Приштина не може да мрдне без дозволе КФОР и НАТО. Надам се да неће угрозити мир. Пред ризиком погрома нећемо имати другог избора осим да заштитимо наше људе. Али, надамо се да ће КФОР, у који имам поверења, решити било који проблем и да ће Приштина бити рационална“, навео је Вучић за „Републику“.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар