Главно РС и матица

Вучић Скоту: Ако Приштина повуче таксе, Србија је спремна да разговара

АМБАСАДОР САД: ПОСТИЗАЊЕ КОМПРОМИСА ЈЕ У ИНТЕРЕСУ И МЕЂУНАРОДНЕ ЗАЈЕНИЦЕ

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић поручио је данас у разговору са амбасадором САД, Кајлом Скотом, да није оптимиста, али да је Србија спремна да настави дијалог ако Приштина повуче одлуку о сто одсто увећаним таксама на робу из Србије.

У разговору са Скотом о будућности дијалога Београда и Приштине и ситуацији у региону, Вучић је истакао да је, неиспуњавањем јединог услова из Бриселског споразума, а то је формирање ЗСО, усвајањем платформе о преговорима, формирањем војске Косова и увођењем такси на робу из Србије, Приштина укинула дијалог.

Он је нагласио да је међународна заједница раније требало да се бави проблемима који су довели до застоја у дијалогу, нарочито покушајима укидања такси на српску робу.

„Нисам оптимиста, али ако Приштина повуче таксе, Србија је спремна да разговара“, навео је Вучић, саопштила је Прес служба Председника.

Амбасадор Скот је нагласио да САД подржавају повратак дијалогу и истакао да је неопходно наћи начин за наставак разговора, јер је заједнички интерес и Србије и Приштине, али и међународне заједнице, да се постигне компромис.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар