Glavno RS i matica

Vučić: Sutra podnosim ostavku ako neko može da obezbedi da Kosovo ima status kao Hongkong u Kini

SA TAKVOM IDEJOM-INICIJATIVOM ISTUPIO BIVŠI PREMIJER VOJISLAV KOŠTUNICA
  • Ja nisam u stanju da napravim `Hongkong` zato što znam da su to gluposti. Nama je potreban realan, državotvorni pristup rešavanju tih problema, a ne lupetanja svih vrsta
  • U vreme kada je Koštunica bio predsednik, imali smo pogrom Srba na Kosovu, a dok je bio premijer proglašena je nezavisnost. Šta je tad bila naša reakcija, Hongkong ili saopštenje? Hajde da prekinemo da pričamo bajke o sebi, da se ne ponašamo kao da smo najveća sila na svetu, da ne pričamo gluposti i menjamo teze svakog dana, jer nam se sviđa sve osim istine

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je spreman da „sutra” podnese ostavku ako dobije garancije da neko može da sprovede u djelo prijedlog rješenja za Kosovo koje je iznio bivši premijer Srbije Vojislav Koštunica, a koji podrazumijeva da južna pokrajina dobije status sličan onom koji ima Hongkong u Kini.

Obraćajući se novinarima u Beogradu, poslije sastanka sa zvaničnicima RS, Vučić je upitao da li taj prijedlog bivšeg premijera podrazumijeva da „iznajmimo teritoriju na 100 godina”.

„A ko će to da prihvati od Albanaca? Što im to tad niste rekli i sproveli u delo? U vreme kada je Koštunica bio predsednik, imali smo pogrom Srba na Kosovu, a dok je bio premijer proglašena je nezavisnost. Šta je tad bila naša reakcija, Hongkong ili saopštenje? Hajde da prekinemo da pričamo bajke o sebi, da se ne ponašamo kao da smo najveća sila na svetu, da ne pričamo gluposti i menjamo teze svakog dana, jer nam se sviđa sve osim istine”, rekao je Vučić, prenosi Beta.

On je ocijenio da je situacija na Kosovu i Metohiji „mnogo komplikovanija i teža” nego što neki žele da prikažu javnosti, pozivajući se na, kako je naveo, „lažne primere” poput Kipra ili Hongkonga.

„U Hongkongu žive Kinezi, a na Kosovu 93 odsto stanovništva čine Albanci a ne Srbi. Pokažite mi kako ćete ubediti Albance da to prihvate. Kažite ljudima šta je istina, pa da u tim okvirima pokušamo nešto da uradimo. Ja nisam u stanju da napravim Hongkong zato što znam da su to gluposti. Nama je potreban realan, državotvorni pristup rešavanju tih problema, a ne lupetanja svih vrsta”, rekao je Vučić.

 

2 Komentara

  • Nakon toliko godina ćutanja Koštunica se po prvi put oglašava javno intervjuom, gle čuda, nikom drugom do… hm-hm… drums please.. Kuriru! A bivši upravnik fiskulturne dvorane (funkcije kojom je krunisao titulu „najboljeg studenta prava u istoriji“) na to odgovara nuđenjem ostavke. Dakle, još jednom je potvrđeno da, kad god pomisliš da ovo pusto vadikalsko ne može niže pasti, ono izburgija rupu na dnu.

Klikni ovde da postaviš komentar