Главно РС и матица

Вучић: Улога Србије је да сачува и себе и друге, да гради мир и напредује у економији

НАГЛАСИО ДА НЕ ИСКЉУЧУЈЕ ДА БАЛКАНУ – КАО ШТО ЈЕ РЕКАО ЈУНКЕР – ПРИЈЕТИ „СЦЕНАРИО ИЗ 90-ИХ“
  • Оцијенио да ће бити застрашујуће ако се покаже да је Албанија одбила понуду „Телекома Србија“ да купи „Телеком Албанија“, иако је најбоља, те поручио да српске инвестиције не могу бити заустављене

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је да не би искључио могућност да западном Балкану пријети сценарио из 90-тих година уколико изгуби европску перспективу, на шта је упозорио предсједник Европске комисије Жан Клод Јункер.

„Можда је претерано то што је Јункер рекао, али не бих то искључио ако бисмо били препуштени сами себи“, рекао је Вучић новинарима у Сремској Митровици.

Он каже да је улога Србије таква да чува мир, пређе преко провокација из региона, сачува и себе и друге, да гради мир и напредује у економији.

Вучић је навео да је највећа опасност по државу када нема економску безбједност, а има огромну стопу незапослености, али да то није случај са Србијом.

„Регионално је ситуација у нашим односима са Приштином проблематична“, рекао је Вучић и додао да глобално Србија не може да утиче на сучељавања великих сила, него да гледа гдје је њена позиција и да грађани Србије не треба да се плаше.

Вучић је рекао да би било застрашујуће уколико се покаже да је Албанија одбила понуду „Телекома Србија“ да купи „Телеком Албанија“, иако је најбоља, те поручио да српске инвестиције не могу бити заустављене.

Он каже да је чуо од српских представника да је „Телеком Србија“ дао најбољу понуду, али да је министар телекомуникација Албаније рекао да Србија не може да купи „Телеком Албаније“.

„Ваљда неко хоће да каже да наш новац није довољно добар, што би било застрашујуће. Не желим у то да поверујем. То не би значило само да српски инвеститори нису добродошли у Албанију, већ нико од инвеститора“, рекао је Вучић.

Према његовим ријечима, да су се Албанци јавили и дали бољу понуду Србији од Кинеза за РТБ Бор, Србија би то прихватила.

Он је истакао да у Србији нема таквих ограничења, те оцијенио да онај ко хоће да ствара позитивну климу не може да прави разлику одакле долази новац, да ли је то српски, њемачки или неки други капитал.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар