Glavno RS i matica

Vučić: Zemlje NATO su 1999. tukle i ubijale Srbiju da bi joj otele Kosovo

„ZBOG NAS I NAŠE BUDUĆNOSTI MORAMO DA PRAŠTAMO ONIMA KOJI SU ZLOČINE NAD NAMA POČINILI“
  • „Bili smo krivi, jer su velike zapadne sile želele nastavak komadanja srpske teritorije a Srbija i njeni građani bili su samo jedna usputna, ili kako su govorili, kolateralna šteta“
  • Bili su fizički mnogo jači 1999, a Srbija i politički užasno slaba do 2008. godine. Posle svega i posle mnogo teških godina, uspeli smo ekonomski da se oporavimo, obnovimo i podignemo slobodarski duh našeg naroda kao što se ptica feniks dizala iz pepela
  • Vratili smo Kosovo kao temu na međunarodnu pozornicu. I borićemo se za naš narod, naše ljude, ali i Srbiju na Kosovu i Metohiji
  • „Od presudnog je značaja da i sa onima koji su provodili agresiju nad našom zemljom gradimo savezništvo i prijateljstva, ne tražeći osvetu baš kao što ni za milost nismo molili. Saradnja i partnerstvo su ključne reči na kojima ćemo izgraditi bogatiju i uspešniju Srbiju“

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas povodom 21 godine od početka NATO agresije i poručio da je Srbija uprkos svemu uspjela ekonomski da se oporavi, obnovi i „podigne slobodarski duh“.

„Danas se navršava 21 godina od početka NATO agresije na našu zemlju. Građani Srbije nikada neće zaboraviti zločin koji je nad nama počinila koalicija 19 najmoćnijih zemalja sveta, kao ni hiljade ljudi koji su u toj agresiji pobijeni, a bili su krivi samo zato što su Srbi ili građani Srbije. Bili smo krivi, jer su velike zapadne sile želele nastavak komadanja srpske teritorije a Srbija i njeni građani bili su samo jedna usputna, ili kako su govorili, kolateralna šteta. Za nas u Srbiji, mala Milica iz Batajnice i mala Sanja iz Varvarina, sva druga deca, naši vojnici i policajci, svi oni zajedno su naša bol, naša tragedija i podsećanje na stravični zločin koji ne smemo da zaboravimo“, rkao je Vučić.

On je dodao da su „tukli i ubijali Srbiju da bi joj oteli Kosovo i mislili su da su svoj posao zauvek završili 2008. godine“.

„Bili su fizički mnogo jači 1999, a Srbija i politički užasno slaba do 2008. godine. Posle svega i posle mnogo teških godina, uspeli smo ekonomski da se oporavimo, obnovimo i podignemo slobodarski duh našeg naroda kao što se ptica feniks dizala iz pepela i vratili smo Kosovo kao temu na međunarodnu pozornicu. I borićemo se za naš narod, naše ljude, ali i Srbiju na Kosovu i Metohiji“, rekao je Vučić i dodao:

„I, danas, 21 godinu kasnije, znamo koliko su strašan zločin počinili nad nama, ali smo naučili mnogo i iz sopstvenih grešaka, neodgovornog političkog delovanja i junačenja bez pokrića“.

Predsjednik Srbije je poručio da je prošlost važna i da se ne smije zaboraviti, ali da je budućnost najvažnija.

„Zato je od presudnog značaja da i sa onima koji su provodili agresiju nad našom zemljom gradimo savezništvo i prijateljstva, ne tražeći osvetu baš kao što ni za milost nismo molili. Saradnja i partnerstvo su ključne reči na kojima ćemo izgraditi bogatiju i uspešniju Srbiju. Istovremeno današnji dan je prilika da se zahvalimo svim našim prijateljima u svetu koji su se suprotstavili agresiji nad našom zemljom i koji su u teškim trenucima bili na strani pravde. Posebno, naša je obaveza da odamo počast svim srpskim junacima koji su položili svoje živote na oltar otadžbine. Ni naše pilote koji su se suprotstavili mnogostruko moćnijem neprijatelju, ni heroje sa Košara, ni našu pobijenu decu, nikada ne smemo da zaboravimo“, rekao je Vučić.

„Zbog nas i naše budućnosti moraćemo da pronađemo snagu da praštamo onima koji su taj stravičan zločin nad našom zemljom počinili. Neka večno živi ponosna i slobodarska Srbija“, zaključio je predsjednik Srbije.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar