Главно РС и матица

Вулин: Приштина неће ЗСО, она жели сваки центиметар Косова и Метохије без Срба

ОБЈАСНИО ЗБОГ ЧЕГА ЈЕ МО САОПШТИЛО ДА ВОЈСКА НЕЋЕ ДОЗВОЛИТИ ПОКУШАЈ ДРЖАВНОГ УДАРА
  • На питање шта очекује од протеста дијела опозиције у Београду најављених за 13. април, Александар Вулин рекао да не очекује ништа и запитао се – које су рјешење икада организатори протеста предложили. Аапеловао да не буде насиља и да се не разбија Београд, јер није то заслужио

МИНИСТАР одбране Србије Александар Вулин рекао је данас да Приштини не одговара Бриселски споразум и да она неће формирати заједницу српских општина (ЗСО).

Вулин је навео да Приштина све ради са идејом да испровоцира Србију да учини нешто због чега би могли да иду да „плачу по свијету и говоре како је велика и страшна Србија напала њих мале и незаштићене и како њима мора да се помогне“.

„То је њихов циљ. Они желе земљу без Срба, желе сваки центиметар Косова и Метохије без Срба“, рекао је Вулин за Телевизију „Пинк“.

Према његовим ријечима, када је почео Бриселски дијалог идеја преговарача је била само да Србија испуни оно што су прије њих договорили, да уведе таблице лажне државе, утврди границу и на крају призна Косово.

„То је било стављено пред нас, не да ми преговарамо, него они пре су то договорили, на вама је да то спроведете. Александар Вучић се изборио да то не буде тако, да се крене из почетка“, рекао је Вулин.

Говорећи о стању у Војсци Србије, он је оцијенио да се до 2012. године плански радило да се она уништи, у њу се није улагало, из ње су се отпуштали, пензионисали, некад изручивали најбољи.

„Војска је само назадовала. Смањивала се, разоружавала, назадовала. Од 2012. године па до данас војска се интензивно наоружава и опрема. Србија може да се похвали са 14 `мигова 29`, војска поново добија место у друштву које јој припада“, додао је Вулин.

На питање шта очекује од протеста дијела опозиције у Београду најављених за 13. април, Вулин је рекао да не очекује ништа и запитао се – које су рјешење икада организатори протеста предложили, и поново апеловао да не буде насиља и да се не разбија Београд, јер није то заслужио.

Поводом саопштења након јучерашње заједничке сједнице колегијума Министарства одбране и Војске Србије, у којем се наведено да Војска неће дозволити никакве покушаје државног удара, Вулин је рекао да је та порука упућена свима који говоре да војска треба да сруши власт и онима који желе да Србија буде нестабилно мјесто за живот.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар