Glavno RS i matica

Vulin: Vojska Srbije u 2019. će dobiti nove helikoptere, tenkove i borbena vozila pešadije

NAJAVIO UGOVORE O KUPOVINI DRONOVA, A ZA SVE VOJNIKE - NOVIJE ORUŽJE I UNIFORME
  • Samo kada imate moćnu, organizovanu vojsku, možete biti sigurni da će malo ko ili niko i pomisliti da se prema vama ponaša i govori jezikom sile
  • Srpsko nacionalno pitanje nije rešeno, i u 2019. godini kao i u svakoj godini pre i svakoj godini posle, radićemo sve da srpsko nacionalno pitanje bude rešeno u miru

MINISTAR odbrane Aleksandar Vulin rekao je da će u 2019. godini biti nastavljen proces jačanja i obnavljanja Vojske Srbije.

„2019. godine ova zemlja će biti snažnija za nove borbene i neborbene helikoptere, za nove tenkove i za nove BRDM-ove“, kazao je Vulin na prijemu povodom novogodišnjih i božićnih praznika u Domu garde na Topčideru, a saopštilo je Ministarstvo odbrane.

On je rekao da očekuje da će biti sklopljeni sporazumi o kupovini bespilotnih letjelica, kao i da će svaki vojnik biti opremljen novijim naoružanjem i novim uniformama.

„Samo kada imate moćnu, organizovanu vojsku, možete biti sigurni da će malo ko ili niko i pomisliti da se prema vama ponaša i govori jezikom sile“, kazao je Vulin.

On je ocijenio da je pred Srbijom godina puna izazova u kojoj se formiraju paravojske i govori o stvaranju „Velike Albanije“, kao i da je mnogo onih koji bi voljeli da vide Srbiju poniženu i poraženu.

„Srpsko nacionalno pitanje nije rešeno, i u 2019. godini kao i u svakoj godini pre i svakoj godini posle, radićemo sve da srpsko nacionalno pitanje bude rešeno u miru“, rekao je Vulin.

Svečanosti na Topčideru prisustvovali su ministri u Vladi, visoki državni predstavnici, predstavnici vjerskih zajednica, članovi vojno-diplomatskog kora, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i brojne ličnosti iz javnog života, navodi se u saopštenju.

U Domu garde nastupili su Mešoviti hor Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“.

Prikazan je i film u produkciji Vojno-filmskog centra „Zastava film“, koji predstavlja najznačajnije rezultate Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u prethodnoj godini, dodaje se u saopštenju.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar