Glavno RS i matica

Vulin: Voleo bih da je Veselji što dalje od mene – da nas deli dobro posednuta granica

„KADA BUDEMO IMALI TAKVU GRANICU – IMAĆEMO I IZVESNOST DA ĆE VLADATI MIR“
  • Postojala je u Turskoj kazna vezivanja za mrtvaca, dok živ čovek ne poludi. To smo mi, vezani za Prištinu, Haradinaja, teroriste

MINISTAR odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da Priština ne želi dijalog i da ga ideja o razgraničenju ne raduje, ali vjeruje da je moguća.

„Voleo bih da Kadri Veselji bude što dalje od mene, ja bih voleo da između mene i njega, između nas i njih ima snažna, posednuta, čvrsto dobro posednuta granica, jer kada to budemo imali, onda ćemo imati izvesnost da će vladati mir“, rekao je Vulin za televiziju O2, napominjući da za svoju ideju nema podršku predsjednika države Aleksandra Vučića ni vlade.

Govoreći o svojoj ideji razgraničenja, Vulin je naveo da zapadne zemlje smatraju da Srbi ne smiju da ugroze na bilo koji način „teritorijalnu celovitost velikog i nezavisnog Kosova“ i da je on protiv takvog stava.

„Dokle ćemo biti vezani za ono što radi Priština, da od njihovih poteza zavisi naš razvoj“, upitao je.

„Postojala je u Turskoj kazna vezivanja za mrtvaca, dok živ čovek ne poludi. To smo mi, vezani za Prištinu, Haradinaja, teroriste“, rekao je Vulin.

On je rekao da u rješavanju kosovskog pitanja mora da se misli na sve Srbe bez obzira gdje god da žive, navodeći i da Srbija nema teritorijalne pretenzije prema drugim državama.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar