Главно Свијет

Захарова Помпеу: Није истина да је Москва одвратила Мадура од намере да напусти земљу

ОЦЕНИЛА ДА СЕ ДРЖАВНИ СЕКРЕТАР САД СЛУЖИ ЛАЖНИМ ВЕСТИМА, АЛИ ГА НИЈЕ ОПТУЖИЛА ДА ЛАЖЕ
  • И министар спољних послова Венецуеле, Хорхе Ареаса, био суздржан поводом исте тврдње Мајкла Помпеа: На истој линији се задржао и министар спољних послова Венецуеле Хорхе Ареаса. Рекао је: „Лажне вести су жалостан начин да се призна да је доживео крах покушај државног преврата који су САД подржале“

ТВРДЊА државног секретара САД Мајкла Помпеа да је Москва наговорила председника Венецуеле, Николаса Мадура, да не напушта земљу – нема никакве везе са стварношћу.

Ово је америчкој телевизији CNN рекла портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова. Одмах је и објаснила због чега је Помпеу таква лаж била потребна:

Вашингтон се упиње из све снаге да деморализује армију Венецуеле и за то користи и изнишљене, лаже `вести` као део информативног рата који води“.

Захарова је у име руске дипломатије поново упозорила да „мешање Вашингтона у суверене ствари Венецуеле“ може довести до колапса ситуације у тој јужноамеричкој земљи са озбиљним дестабилизационим последицама по цео региона.

Додала је: „Чудно је што цео низ политичких фигура у Вашингтону не види колико је погубан пут на који сами наводе ситуацију у Венецуели. Чудно је и зато што то већ виде сви около“.

Као што се види, Захарова је оптужила Помпеа да се служи „лажним вестима“, али није изговорила да лаже.

На истој линији се задржао и министар спољних послова Венецуеле Хорхе Ареаса.

Рекао је: „Лажне вести су жалостан начин да се призна да је доживео крах покушај државног преврата који су САД подржале“.

http://fakti.org/mid/zaharova-pompeu-nije-istina-da-je-moskva-odvratila-madura-od-namere-da-napusti-zemlju

 

1 коментар

  • „Чудно је што цео низ политичких фигура у Вашингтону не види колико је погубан пут на који сами наводе ситуацију у Венецуели. Чудно је и зато што то већ виде сви около“, вели наша Маша.

    Овде нема ништа чудно осим сталног чуђења госпође Захарове, Пескова, Лаврова, до самог Путина. Ево већ деценију и кусур како к’о папагаји понављају како су „изненађени, зачуђени, запањени“, и шта још све не, како њихови амерички „партнери“ вршљају по свијету. Ајдеее?! Па ни Срећко Шојић се више не „изненадјује“ на то.
    Коме се заправо обраћају ови, сад је одвећ јасно, КГБ апартчици с лептир машнама, ти клањаоци иконосликама са ликом и без дјела друга Кобе, који и даље религиозно прате скупу западну моду, пропалу западну музику и никад постојеће фине западне дипломатске манире? То је исто као кад би сте остали запањени и разочарани у непосвећеност једне свиње, која, и поред вишегодишњих покушаја да је научите да прича и носи кравату, и даље једнако рокће и ваља се у блату. Један је био Стане Доланц.
    Умјесто да престану да узалудно троше вријеме на покушаје нормалне комуникације с каубојима, ови Руси и даље само одговарају на несувисле оптужбе и траже од шеширџија некакве доказе за њихове гнусне тврдње. Путин најприје каже како је тешко разговарати с онима који не разликују Аустрију од Аустралије, а онда потроши три дана на интервју с тамо неком добрано плаћеном, плавом америчком ћурком, која има позамашну километражу али је гаражирана, и која мора да попије канистер кулејда да сазна гдје је све шупља. Лудило по Ајнштајну!
    Боље и умјесније од њих то раде Си, Ким, Дутерте, Ердоган, Орбан и још неке сиктер-ефендије.

Кликни овде да поставиш коментар