Главно Свијет

Захарова: Више од 20 држава показује интерес за руску вакцину против коронавируса

ШЕФ МЕКСИЧКЕ ДИПЛОМАТИЈЕ ОТКРИО ДА ЈЕ МЕЂУ ЊИМА И ЊЕГОВА ЗЕМЉА
  • Сама вакцина је раствор за убризгавање у мишиће. Вакцинисање ће имати двије етапе: прво ће се добијати компонента I, а кроз три недјеље – компонента II

ВИШЕ од 20 држава показало је „практично интересовање“ за руску вакцину против коронавируса, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова РФ Марија Захарова.

Навела је и да је Москва у блиском контакту са Свјетском здравственом организацијом (СЗО) поводом коришћења вакцине.

Министар спољних послова Мексика Марселро Ебрард изјавио је да је и његова земља међу тих „више од 2о“:

„У контакту смо с Русијом, која је отворена за преговоре и тражили смо информације о клиничким испитивањима. Наше медицинске установе треба да је проуче како би у кратком року утврдиле могућност њене примјене“.

Русија је више пута нагласила да су током клиничких испитивања вакцине сви добровољци (старости од 18 до 60 година) добили потребан ниво антитијела на САРС-КоВ-2, а да ниједан од њих није имао озбиљних компликација.

Трећа фаза тестирања вакцине, која је добила назив „Спутник V, стартовала је 12. августа.

Сама вакцина је раствор за убризгавање у мишиће.

Вакцинисање ће имати двије етапе: прво ће се добијати компонента I, а кроз три недјеље – компонента II.

Александар Гинцбург, директор московског института „Гамалеј“, у којем је прва руска вакцина направљена, поводом њеног оспоравања на Западу рекао је:

„Нема ту ничег изненађујућег. То је нормална реакција јер долази од оних који, на овај или онај начин, говоре у име великих фармацеутских фирми које наша вакцина може оставити без милијарди долара профита“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар