Главно Свијет

Земан: Интелигенција чешких новинара је на нивоу истријебљене птице додо

НА КРАЈУ ОБРАЋАЊА ЧЕШКИМ АМБАСАДОРИМА ИЗРАЗИО ЧУЂЕЊЕ ШТО И ОНИ НИСУ ВЕЋ ИСТРИЈЕБЉЕНИ

ПРЕДСЈЕДНИК Чешке Милош Земан пожалио се на редовном годишњем савјетовању чешких амбасадора што чешки новинари још нису истријебљени као птица додо, нелетачица са Маурицијуса, коју су истријебили холандски морнари у 17. вијеку.

„Убијеђен сам да је интелигенција чешких новинара на нивоу птице додо, створења које је живјело на Мадагаскару и по праву је истријебљено. Још увијек се није успјело да се истријебе чешки новинари“, пожалио се у среду амбасадорима Земан.

Ту неслану шалу и позив на истријебљење чешких новинара Земан је упутио на крају говора амбасадорима који је у среду емитовала чешка јавна телевизија ЧТ.

Чешки новинари упозорили су одмах на друштвеним мрежама да њихов предсједник прича свашта јер додо није живјео на Мадагаскару, те да је побркао острва,  да додо није истријебљен „с правом“ већ га је живота коштало то што је наивно вјеровао људима, као и да та птица није позивала као чешки предсједник ни на чију ликвидацију.

У коментарима на Фејсбуку и Твитеру новинари и чешки политичари подсјетили су Земана да је срамно да званичник, шеф државе изјави тако нешто свега 190 дана након бруталног убиства словачког истраживачког новинара Јана Куцијака који је радећи на откривању корупције и везама италијанске мафије са словачким политичким врхом тијесно сарађивао са чешким колегама.

(Бета)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар