Главно Странке

Жунић: Шаровић би да изманипулише јавност и да поново направи циркус у НС РС

„НЕМА ПРИБЛИЖАВАЊА БиХ НАТО БЕЗ ОДЛУКЕ СРПСКОГ ЧЛАНА ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ И СКУПШТИНЕ СРПСКЕ“
  • Игор ЖУНИЋ: НАТО интеграције су почеле 2005. године када су СДС и ПДП били већина у Народној скупштини. Први документ о томе је потписао некадашњи члан Предсједништва БиХ Борислав Паравац (СДС)

ШЕФ Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Жунић рекао је Срни да је та инстититуција усвојила Резолуцију о војној неутралности и да је свима јасно да без одлуке српског члана Предсједништва БиХ, а тиме и Скупштине РС нема приближавања чланству у НАТО.

Жунић је, реагујући на изјаву предсједника СДС-а Мирка Шаровића да је достављањем Програма реформи БиХ покренута активација Акционог плана за чланство у НАТО (МАП) и да је потребна хитна сједница Народне скупштине, истакао да СДС И ПДП нису гласали за Резолуција која је усвојена 2017. године.

„Тада је било јасно какав је став СДС о НАТО интеграцијама које су почеле 2005. године када су СДС и ПДП били већина у Народној скупштини. Први документ о НАТО интеграцијама је потписао некадашњи члан Предсједништва БиХ Борислав Паравац (СДС)“, рекао је Жунић.

Он тврди да је Шаровић прочитао документ из прошле године гдје се помињу БиХ и Сјеверна Македонија.

„Јасно је да Програм реформи БиХ није Годишњи национални програм (АНП) који је услов за активацију МАП-а. Ако Шаровић поново покушава да изманипулише јавност, а нарочито да направи циркус као на посљедњој сједници Народне скупштине, као и на оној на којој смо усвајали Резолуцију, мислим да нема потребе за посебном сједницом“, рекао је Жунић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар