Главно Федерација/БиХ

Звиздић: Надам се да Народна скупштина РС неће далеко отићи у својим закључцима

ПОЗВАО НА СУЗДРЖАНОСТ И „РАД У ИНСТИТУЦИЈАМА БиХ“

ДЕНИС Звиздић, потпредсједник СДА и предсједавајући Представничког дома БиХ, казао је да се нада да Народна скупштина РС неће далеко отићи у својим закључцима, те је позвао на рад у институцијама.

Казао је да је БиХ држава ранвоправних народа, европска држава, антифашистичка и да ће се наћи довољно оних који воле БиХ да зауставе ове блокаде.

Позвао је на суздржаност, на дијалог који је једини инструмент за постизање квалитетних политичких рјешења.

„Позивам да покажемо политичку позитивну вољу због грађана БиХ, због кључних вањско-политичких циљева БиХ, а то су прије свега еуро-атланске, посебно европске интеграције. И ево када смо након годину дана коначно профункционирали на нивоу БиХ, мислим да ће се безразложно, антиуставно и на бази исхитрених политичких циљева и жеља поново нанијети велика штета и европском путу БиХ и економском развоју БиХ, и међународном угледу БиХ и коначно побољшању живота свих грађана БиХ, са фокусом на амбијент за останак младих људи“, казао је Звиздић.

Позвао је да се престане са политичким уцијенама и блокадама, јер из непосредне прошлости знамо да такви поступци, блокаде, уцјене, неће дати никакав резултат у  политичком амбијенту и у односима у БиХ.

„Снаге које воле ову државу, којима је она једина домовина, Босанци и Херцеговци, довољно су снажне да се одупру било каквој врсти уставне блокаде. Моја прва порука је да покажемо суздржаност, да идемо ка дијалогу, али ако се ово настави наравно да ће се те снаге одупријети унутар система“, рекао је Звиздић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар