Komentari

Antonić: Ko preživi zloguku korona pošast i zlosrećnu BiH državu – imaće o čemu da priča

DA SE NJIHOVA UJDURMA DOGODILA U BANJALUCI – IZ SARAJEVA BI POZIVALI NATO DA BOMBARDUJE SRPSKU
 • Formirali vladu Kantona Sarajevo i objavili da je ona „multietnička“. Kada su poslanici pitali „ko je u vladi Srbin“, data je pauza. Potom je mandatar Mario Nednadić otkrio da je Srbin ministar privrede Draško Jeličić. Međutim, taj ministar se ranije izjašnjavao kao – Hrvat
 • Očigledno se, pod uticajem nove politike SDA – integralnog bosanstva – u BiH razvija novi tip političara: etnik-transformersi. Pretvaraju se za 15 minuta u bilo koju naciju. Ako je Draško mogao za 15 minuta da se proglasi Srbinom, može i ženom
 • Bošnjačko izumevanje zločina otišlo je toliko daleko da je počelo da se pretvara u farsu. Srebrenički imam Ahmo Hrustanović objavio je da je i njegov pradeda, 1947. godine, ubijen od strane policije istočno od Srebrenice, „samo zato što je bio musliman“. Dodao je ovoj objavi i ključnu reč: #genocide in continuity.
 • Istina je sasvim suprotna: u BiH je 1966. jedna nova džamija bila na 5.300 stanovnika, jedna nova katolička crkva na 13.000 stanovnika i jedna nova pravoslavna crkva na 32.000 stanovnika! Muslimani su u BiH bili toliko „progonjeni“ u doba SFRJ da se od 1961. do 1981. iz BiH iselilo u Srbiju 250.000 Srba, a u Hrvatsku 80.000 Hrvata. Zbog te „progonjenosti“ muslimana, Srbi su 1961. činili 43 odsto stanovništva BiH, a 1981. 32 odsto dok se udeo muslimana povećao na 39 odsto

Piše: Slobodan ANTONIĆ

U okolnostima vanrednog stanja zbog korona virusa teško je misliti o drugim ozbiljnim temama. Pa, hajde da se okrenemo (naizgled) lakšim.

Prilikom nedavnog izbora vlade Kantona Sarajevo u tamošnjoj skupštini rečeno je da je ona „multietnička“. Kada su poslanici pitali ko je tačno u vladi Srbin, pošto se nije odmah znao odgovor, data je pauza.

„Nakon polusatne pauze mandatar Mario Nenadić otkrio je ko je Srbin: ministar privrede Draško Jeličić. Međutim, ovaj ministar je promijenio nacionalnost za 15 minuta. Ranije se izjašnjavao kao Hrvat.

U ime Kluba Srba pozvana je Smiljana Viteškić (predsedavajuća Skupštine KS) da pokrene pitanje vitalnog nacionalnog interesa. Međutim, Viteškićeva je izrazila žaljenje zbog greške i rekla da nema potrebe za tim“.

Vladu KS čini koalicija oko SDA, a ministar koji je u pauzi promenio nacionalnost je iz Demokratske fronte, stranke čiji je predsednik Željko Komšić, „hrvatski“ član Predsedništva BiH.

Očigledno da se, pod uticajem nove politike SDA – integralnog  bosanstva – u BiH razvija novi tip političara: etnik-transformersi.

Pretvaraju se za 15 minuta u bilo koju naciju.

Verovatno bi sutra za fotelju postali i budisti. A unapređeni model BH-transformersa jamačno će moći, kad god zatreba (zarad rodne strukture), da se pretvori i u ženu. Što da ne?

Ako je Draško mogao za 15 minuta da se proglasi Srbinom, može i ženom.

Draško Jeličić

Ko će mu zabraniti?

Zamislimo da se tako nešto desilo u Srpskoj – da je Dodik postavio nekog pravoslavnog da u vladi glumi muslimana. Ne bismo mogli da živimo od sarajevskih jauka i apela da NATO bombarduje Banja Luku. Ovako, pošto se to radi u Sarajevu, nikom ništa.

Slučajevi političkih surogat-Srba počeli su da se u Federaciji BiH javljaju jer je tamo ostalo tek 10% Srba u odnosu na 1991. godinu.

Nedavno smo pročitali da je mesar Momir Čelebić, koji je radio u Žepču, bio jedini Srbin zaposlen u Mesnoj industriji „Bajra“ iz Travnika (od oko hiljdu radnika). Međutim, sada je i on dobio otkaz jer je optužen da je mušterijama, navodno, poturao svinjsko meso. Čelebić kaže da je on bio šef mesare da tako nešto nikada ne bi uradio, niti bi dozvolio da neko drugi to radi.

Ali, ko će još da veruje Srbinu. Sad barem Mesna industrija „Bajra“ može da istakne parolu Serbienfrei.

S druge pak strane, bošnjačko izumevanje zločina otišlo je toliko daleko da je to počelo da se pretvara u farsu.

Srebrenički imam Ahmo Hrustanović objavio je nedavno da je i njegov pradeda, 1947. godine, ubijen od strane policije, u selu Miholjevine, istočno od Srebrenice, „samo zato što je bio musliman“ („just because he was a muslim“).

Dodao je ovoj objavi i ključnu reč: #genocide in continuity.

Ovakve fantazije mogu se prodavati samo strancima, i to onima koji su potpuno neupućeni u istoriju ovih krajeva. Istina je sasvim suprotna: ne da u komunističkoj Jugoslaviji policija nikog nije ubijala „samo zato što je musliman“, nego su komunisti u BiH podržavali versku praksu muslimana. 

Evo nekih podataka: u BiH je 1950-1970. izgrađeno 800 džamija (ovde 39), nesrazmerno više u odnosu na novoizgrađene pravoslavne i katoličke crkve. Tako je 1966. godine u BiH jedna nova džamija bila na 5.300 stanovnika, jedna nova katolička crkva na 13.000 stanovnika i jedna nova pravoslavna crkva na 32.000 stanovnika! (ovde 65).

Samo tokom 1968. godine versku nastavu u BiH pohađalo je 98.630 muslimanskih učenika (Glasnik vrhovnog islamskog starješinstva u SFRJ, br. 5-6, 1968, str. 28; nav. ovde 65).

Muslimani su u BiH bili toliko „progonjeni“ u doba SFRJ, da se od 1961. do 1981. iz BiH iselilo u Srbiju 250.000 Srba, a u Hrvatsku 80.000 Hrvata. Zbog te „progonjenosti“ muslimana, Srbi su 1961. činili 43% stanovništva BiH, a muslimani 26%, da bi se do 1981. udeo Srba smanjio na 32%, a udeo muslimana povećao na 39%!

Koliko bi tek muslimana danas bilo u BiH da ih policija u SFRJ nije ubijala „samo zato što su muslimani“?

Doista Srbima u BiH nije lako. Izvan Srpske moraju za ozbiljno da uzimaju farsične institucije i svakojake ideološke fantazme.

Sva sreća da se Srbi danas s dozom humora odnose prema obe nesreće – zlogukoj korona pošasti i zlosrećnoj BiH državi.

Ko ih preživi imaće o čemu da priča.

4 Komentara

 • Mnogo je dobro da se pojavio taj Alija Izetbegović! Da nije bilo njega da jasno pokaže namere muslimana, ko zna kako bi se sve to loše završilo po Srbe. On je Srbima mnogo pomogao da se oslobode zabluda i da se distanciraju od muslimanske kuge. Neka muslimani budu koncentrisani u njihova geta jer je tako, u slučaju potrebe, njih lakše kontrolisati. Treba primeniti što više „socijalnog distanciranja“ od muslimana, a naravno, i od Hrvata. U muslimanskim getima neka oni praktikuju multietničke vrline, uključujući i petnaestominutno proglašavanje Hrvata za Srbe. Šta god žele, samo što dalje od Srba!

 • Što se tiče činjenice da je najmanje izgrađeno pravoslavnih crkava, to je krivica samih Srba. Srbi su se u doba Titoizma najviše nudili vlastima da čine štetu svojoj naciji, daleko više od muslimana i Hrvata. Tu su Srbi pokazali da imaju loš karakter, poltronski i snishodljiv prema vlastima. Nisu Titoisti toliko insistirali da se pravi više džamija i katoličkih crkvi, koliko su Srbi pogazili svoj identitet radi malih materijalnih dobitaka. Vrlo je važno za jednu naciju da pojedinci koji nanose štetu zajednici budu izolovani i uništeni. Srbi to nisu radili, nego su naprotiv, tolerisali takve pojedince. Zato su i stigli do ivice ponora. Da nije bilo ljudi poput Radovana i Ratka sve bi se to vrlo loše završilo po Srbe. Sramota je da su oni isporučeni neprijateljima. Za tu svinjariju Srbi treba da budu strogo kažnjeni.

 • Brate Ivane slazem se sa vama 100%
  Da Ratko i Radovan sa najboljim srbima ne napravise RSrbsku danas Srba od Une do Drine nebi bilo.Zato RS cuvajmo ko oba oka u glavi.
  CCCC

Klikni ovde da postaviš komentar