Novosti

Skot Dačiću povodom njegovog „Kosovo je Srbija“ na novčanici od $100: Razmisli o svojim postupcima

FORMALNO MU ZAMJERENO DA JE UNIŠTIO NOVČANICU SA LIKOM „VELIKOG NAUČNIKA I DRŽAVNIKA“

  BEOGRADSKA ambasada SAD poručila je danas – povodom njegovog ispisivanja „Kosovo je Srbija“ na novčanici od sto dolara – da bi ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić trebalo da razmisli o svojim postupcima.

„Umjesto što uništava novčanicu sa likom velikog američkog naučnika i državnika Bendžamina Frenklina, ministar Dačić bi možda mogao da razmisli o njegovoj izjavi: ‘Budi u ratu sa svojim porocima, u miru sa svojim susjedima'“, navodi se u odgovoru Ambasade SAD u Beogradu za Radio Slobodna Evropa (RSE).

Nejasno je da li je oavj odgovor američkoj radio-stanici potpisao američki ambasador u Beogradu Kajl Skot, ali je sigurno – odobrio. A to mu dođe na isto.

Čak je vjerovatno da je cijela „finta“ izvedena uz asistenciju Stejt departmana. Jer, ne vuku se iz Vašingtona baš svaki dan uši ministrima spoljnih poslova, čak ni zemalja koje oficijelni Vašington drži nisko koliko drži Srbiju.

Ambasada je reagovala na postupak Dačića koji se priključio „internet izazovu“ i na novčanici od 100 američkih dolara ćirilicom napisao „Kosovo je Srbija“ i potpisao se, prenosi Radio Slobodna Evropa.

A da je Dačić na istoj novčanici napisao „Srbija priznaje državu Kosovo“ sigurno bi mu aplaudirali svi u ambasadi SAD u Beogradu i bar polovina Stejt departmana.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar