Новости Одабрано Свијет

Вучић: Србија је данас десетоструко јача него 1999. и двадесетоструко јача него 2008.

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ ГОВОРИО НА ДРЖАВНОЈ ЦЕРЕМОНИЈИ ПОВОДОМ ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ ОД АГРЕСИЈЕ НАТО
  • „Онда, 1999-те, пријатеље готово да нисмо имали. Хвала онима који нису били против нас, али нам помагао није готово нико
  • „Током свог историјског трајања Србија се више пута као птица феникс дизала и опорављала. Опоравила се од санкција 90-их, од пустоши и ужаса који су остали иза бомбардовања и унутрашње пљачке земље после 5. октобра. Данас с поносом можемо да кажемо да је паметни и добри народ Србије веран родољубивим идеалима предака и посвећен будућности своје деце и покренуо Васкрс отаџбине. На том путу будућности и напретка нико је неће зауставити”
  • „Кренули су да сруше Србију… Поручујем овог 24. марта – ја сам овде међу вама и сваке године уназад пет година обележавамо овај дан, а пре тога смо то звали кампањом, стидели смо се да правим именом назовемо злочин, агресију. Кренули су да сруше Србију. Немам шта друго да вам кажем, шта год да се догоди, мени, било коме од нас, никада немојте да допустите да сруше слободу, независност и самосталност Републике Србије
  • Надамо се да никоме неће на памет да падне да Србе на Косову и Метохији убија и протерује, а у противном, наш народ нећемо, не смемо и не можемо да оставимо на цедилу

СРБИЈА не да да је сломе, Србију не могу да победе, поручио је председник Србије Александар Вучић у Нишу, на манифестацији обележавања две деценије од почетка НАТО агресије.

Он је у обраћању пред око 20.000 људи у Нишу, током којег су га повремено савладавале емоције, подсетио на догађаје од пре 20 година и данас, када су, како је констатовао, „кренули Србију да сруше”.

„Хоћу да поручим одавде, да шта год да се догоди, никада немојте било коме да допустите да сруши слободу и независност Републике Србије! Никада!”, поручио је српски председник.

„Пет година обележавамо на овако величанствен начин годишњицу агресије НАТО на једну малу, слободољубиву и никада покорену земљу. Поносан сам на вас, драги грађани Србије, јер ваш слободарски дух, натерао нас је да учећи младе генерације о ономе што се збивало, не заборавимо да будућност можемо да градимо само на таквим основама, чувајући слободу, самосталност и независност Србије као највише вредности. Хвала вам што је Србија поноса и будућности, вечерас, овде са нама”, рекао је председник Вучић, преноси Танјуг.

На крају, цитирао је речи Мартина Лутера Кинга, „нећемо памтити речи наших непријатеља, него тишину наших пријатеља“.

„И једино што имам да додам је, да тада, пријатеље готово да нисмо ни имали. Хвала онима који нису били против нас, али нам помагао није готово нико”, подсетио је Вучић.

Били смо, каже, сами, суочени са највећом војном силом на свету, са коалицијом богатих и моћних, са 22. 000 тона бомби и ракета, и са њиховим јасним циљем: да нас поразе, унизе и да један део наше територије предају неком другом.

Данас, двадесет година касније, ми поново имамо пријатеље, али и оне који нам више нису непријатељи, уз јасну разлику у мишљењу о свему што се догађало.

„И оно што је за нас злочин, а смрт две и по хиљаде цивила, смрт 79 деце, девастирање једне земље, штета која се мери десетинама милијарди долара, за нас ће увек бити злочин, за њих је, ако и толико хоће да признају – грешка, уз коју, ту и тамо, додају и израз, трагична”, рекао је и додао:

„То је оно на шта ми никада нећемо пристати”, рекао је Вучић и наставио – не овде, у Нишу, на који су, противно свим конвенцијама, бацане касетне бомбе, да би убијале труднице на пијацама. И не у Варварину, не у Грделици, не у Раљи, Мердару, Пазару, Батајници, где су њихове грешке за нас значили губитак најважнијих од свих живота – дечјих.

Надамо се да никоме неће на памет да падне да Србе на Косову и Метохији убија и протерује, а у противном, наш народ нећемо, не смемо и не можемо да оставимо на цедилу, поручио је вечерас у Нишу председник Србије Александар Вучић, уз речи „слушајте ме, пажљиво”.

На 20. годишњицу од агресије, рекао је председник Србије у обраћању на обележавању 20. годишњице од почетка НАТО агресије, изражавамо захвалност најбољима међу нама – „а, то су Срби на КиМ, који чувају своје огњиште и своје српско име и презиме”.

„Током свог историјског трајања Србија се више пута као птица феникс дизала и опорављала”, истакао је он, преноси Танјуг.

Опоравила се од санкција 90-их, од пустоши и ужаса који су остали иза бомбардовања и унутрашње пљачке земље после 5. октобра.

„Данас с поносом можемо да кажемо да је паметни и добри народ Србије веран родољубивим идеалима предака и посвећен будућности своје деце и покренуо Васкрс отаџбине. На том путу будућности и напретка нико је неће зауставити”, рекао је он.

Поручио је да Србија не жели у НАТО и да је војна неутралност наш природни избор.

„Хоћемо да будемо свој на своме и ништа више, никоме не претимо али Србија је данас десетоструко јача него 1999. и двадесетоструко јача него 2008. године “, закључио је он.

Вучићево упозорење

Председник Србије Александар Вучић упозорио је да су неки кренули у рушење Србије, а грађанима поручио да никада не допусте да неко сруши слободу, независност и самосталност Србије.

„Кренули су да сруше Србију… Поручујем овог 24. марта – ја сам овде међу вама и сваке године уназад пет година обележавамо овај дан, а пре тога смо то звали кампањом, стидели смо се да правим именом назовемо злочин, агресију. Кренули су да сруше Србију. Немам шта друго да вам кажем, шта год да се догоди, мени, било коме од нас, никада немојте да допустите да сруше слободу, независност и самосталност Републике Србије”, поручио је Вучић, преноси Танјуг.

„Никада, никоме и запамтите ове моје речи”, додао је он.

„Србију не могу да победе, Србија ће да побеђује и по броју нових фабрика, а само сам их у Нишу отворио шест, ја овакав, мали, Вучић”, рекао је и додао:

„Имаћемо снаге да се изборимо са свима који желе да Србију зауставе на путу нормалности и успеха”.

Србија ће, закључио је, увек имати и поноса и снаге и да се сећа себе и својих жртава, оних који су дали за спас отаџбине једино што су имали, а то је живот.

Почаст официру Вучковићу

Председник Александар Вучић веома емотивно је вечерас у Нишу доживео сусрет са Слађаном Вучковићем, подофициром који је током НАТО агресије изгубио обе шаке.

Председника су, док му се обраћао током говора у Нишу, савладале емоције:

„Драги Слађан, дивни човек, подофицир који је изгубио обе шаке, налетео је на 107 мину коју су злочинци бацили, али има унуке и имаће их још, ако бог да…“, обратио се Вучић Вучковићу на обележавању две деценије од почетка НАТО агресије.

„Хвала вам на јунаштву, на оданости отаџбини. Нема ништа прече и важније од отаџбине. Хвала вам бескрајно за све што сте за отаџбину урадили и децу спасили од злочиначких мина”, рекао је Вучић и потресен његовом судбином, током говора поводом 20. годишњице НАТО агресије, чак и заплакао.
„За разлику од вас, ја могу и да плачем. Имам право на то, ви немате, јер Богољуб и Анђела би се љутили…”, рекао му је председник, преноси Танјуг.

http://fakti.org/serbian-point/vucic-srbija-je-danas-desetostruko-jaca-nego-1999-i-dvadesetostruko-jaca-nego-2008

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар