Odabrano RS i matica

„Aleksandar“ i lanser raketa „Šumadija“ – aduti Srbije na svjetskom tržištu oružja

IZLOŽENI NA SAJMU VOJNE TEHNIKE EUROSATORY U PARIZU I – PRIVUKLI PAŽNJU
  • Ministar odbrane Srbije Aleksandar VULIN: Imamo čime da se pohvalimo i možemo da se takmičimo i sa mnogo razvijenijim zemljama nego što smo mi, i to ne samo u komponenti proizvodnje municije, po čemu smo svetski poznati, već i po složenim borbenim sistemima što je nešto što je rezervisano samo za najsnažnije vojske
  • Direktor prodaje „Jugoimportu – SDPR“ Aleksandar LIJAKOVIĆ: Mala Srbija je potpuno rame uz rame konkurentna sa najvećim svetskim igračima u oblasti artiljerije. Mi smo poslednjih godina mnogo uložili u razvoj, u inovativne tehnologije. Sada smo na nivou ugovaranja i na nivou budućih poslova koji značajno prevazilaze ranije godine

MINISTAR odbrane Aleksandar Vulin tokom posjete Francuskoj posjetio je Sajam vojne tehnike „EUROSATORY“ u Parizu i obišao štand „Jugoimporta – SDPR“, najveći u glavnoj hali Sajma na kom su izloženi proizvodi srpske odbrambene industrije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministar Vulin istakao je važnost učešća Srbije na prestižnom francuskom sajmu i dodao da štand „Jugoimporta – SDPR“, na kome su izloženi i brojni drugi izvođači, izaziva veliku pažnju.

– Imamo čime da se pohvalimo i možemo da se takmičimo i sa mnogo razvijenijim zemljama nego što smo mi, i to ne samo u komponenti proizvodnje municije, po čemu smo svetski poznati, već i po složenim borbenim sistemima što je nešto što je rezervisano samo za najsnažnije vojske. Ovo je način da se Srbija predstavi svetu i da prikaže svoje rezultate, kao nešto što i te kako pomaže i razvoj naše industrije – rekao je ministar odbrane.

Prema njegovim riječima, prošle godine u odbrambenoj industriji Srbije ostvaren je prihod od 580 miliona dolara, a ove godine očekivano je značajno uvećanje te će prihod iznositi oko 680 miliona dolara.

Veliku pažnju posjetilaca štanda „Jugoimport-SDPR“ privukli su samohodna haubica „Nora“, kao najprodavanija, ali i samohodno artiljerijsko oruđe „Aleksandar“ i samohodno višecjevno modularno lansirno oruđe „Šumadija“, koji su prvi put predstavljeni izvan granica Srbije.

Direktor prodaje „Jugoimportu – SDPR“ Aleksandar Lijaković istakao je da „Jugoimport – SDPR“ integriše odbrambenu industriju Srbije i prikazuje i svoje razvojne proizvodne projekte. Kako je naglasio, svi proizvodi prikazani u Parizu su uglavnom novijeg datuma i prikaz su inovativnih tehnologija Srbije u naoružanju.

– Jedna, ipak mala, Srbija u odnosu na velike svetske sile potpuno je rame uz rame konkurentna sa najvećim svetskim igračima u oblasti artiljerije. Mi smo poslednjih godina mnogo uložili u razvoj, u inovativne tehnologije. Sada smo na nivou ugovaranja i na nivou budućih poslova koji značajno prevazilaze ranije godine – istakao je Lijaković.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar