Odabrano Svijet

Bajden optužio Trampa da zloupotrebljava položaj šefa države „u ličnom interesu“

ZELENSKI: TRAMP NA MENE NIJE VRŠIO NIKAKAV PRITISAK, NIJE POSTAVLJAO USLOVE
  • Svoju optužnicu izneo u autorskom tekstu u The Washington Post: „On vidi samo vlast i gleda kako da ona donese korist jednom jedinom čoveku – Donaldu Trampu… Naš prvi predsednik – Džordž Vašington – nije bio u stanju da laže. Tramp verovatno nije u stanju da o bilo čemu govori istinu. On loše govori o svima koji u njemu vide opasnost. Zato ovako grozničavo nameće bestidne laži o meni i mojoj porodici i vodi protiv nas svoju prljavu kampanju“

DŽO Bajden optužio je Donalda Trampa da zloupotrebljava predsednička ovlašćenja u svom ličnom interesu.

U autorskom tekstu koji je napisao za The Washington Post mogući kandidat Demokratske partije za predsednika SAD  napisao je:

„Sve mora da ima svoj kraj. Svakog dana, zapravo – svakih nekoliko sati, pojavljuje se sve više dokaza za te Trampove zloupotrebe, a i da on apsolutno nije u stanju da bude šef države. On sa najviše funkcije u državi realizuje svoje lične, a ne nacionalne interese“.

Izneo je i tvrdnju da Tramp „uopšte ne shvata ogromnu odgovornost koja se traži od svih koji dođu na funkciju predsednika SAD“:

„On vidi samo vlast i gleda kako da ona donese korist jednom jedinom čoveku – Donaldu Trampu“.

Ovu nit je nastavio rečima: „Naš prvi predsednik – Džordž Vašington – nije bio u stanju da laže. Tramp verovatno nije u stanju da o bilo čemu govori istinu. On loše govori o svima koji u njemu vide opasnost. Zato on ovako grozničavo nameće bestiddne laži o meni i mojoj porodici i vodi protiv nas svoju prljavu kampanju“.

Američke demokrate – a i sam Bajden – i dalje optužuju Trampa da je vršio pritisak na Vladimira Zelenskog, predsednika Ukrajine, da otvori istragu protiv Bajdena i njegovog sina Hantera. Međutim, novi ukrajinski lider je u intervjuu japanskoj novinskoj agenciji Kjodo rekao:

„Na mene niko nije vršio pritisak! Nije bilo nikakvih prethodnih uslova za razgovor (sa Trampom)!“

Zelenski je posebno naglasio: „Uostalom, ja nemam ovlašćenja ni da vodim ni da naložim vođenje bilo kakve istrage!“     

http://fakti.org/alter-america/bajden-optuzio-trampa-da-zloupotrebljava-polozaj-sefa-drzave-u-licnom-interesu

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar