Одабрано Свијет

Британски министар одбране: Русија је реална пријетња НАТО

БЕН ВОЛЕС ЦИЈЕЛУ ЕВРОПСКУ УНИЈУ ПОЗВАО У ЗДРУЖЕНИ ФРОНТ ПРОТИВ МОСКВЕ

МИНИСТАР одбране Велике Британије Бен Волес изјавио је да је Русија „реална пријетња НАТО“.

Још је додао: „Русија корак по корак, милиметар по милиметар, тестира нашу одлучност. За то донекле користи Украјину и хибридно ратовање“.

Волес је овако наступио у предизборној дебати у Краљевском институту за изучавање питања безбједности и и одбране (Royal United Services Institute for Defence and Security Studies).

У наставку је указао: „Кад постоји пријетња – она се може елиминисати само преко међународне сарадње. НАТО, Five Eyes (сарадња специјалних служби Аустралије, Канаде, Новог Зеланда, Британије и САД), заједно са ЕУ, заједно треба да ставе под контролу такве ситуације. Треба да се одлучно супротставе Русији“.

Амбасада РФ у Лондону упозорила је да Волес и остали британски званичници оваквим ставовима желе да издејствују повећање војног буџета.

1 коментар

  • Tony Blair nikada neće stajati pred Međunarodnim kaznenim sudom, a Chilcotova komisija postupaće s njim blago. Ali započeo je rat pod lažnim pretpostavkama – nije bilo oružja za masovno uništenje – i ubio najmanje 100.000 ljudi. Sada je priznao da bi započeo rat da je znao da oružje za masovno uništenje ne postoji (što je vjerojatno znao). On je ratni zločinac.

Кликни овде да поставиш коментар