Odabrano Svijet

Britanski ministar odbrane: Rusija je realna prijetnja NATO

BEN VOLES CIJELU EVROPSKU UNIJU POZVAO U ZDRUŽENI FRONT PROTIV MOSKVE

MINISTAR odbrane Velike Britanije Ben Voles izjavio je da je Rusija „realna prijetnja NATO“.

Još je dodao: „Rusija korak po korak, milimetar po milimetar, testira našu odlučnost. Za to donekle koristi Ukrajinu i hibridno ratovanje“.

Voles je ovako nastupio u predizbornoj debati u Kraljevskom institutu za izučavanje pitanja bezbjednosti i i odbrane (Royal United Services Institute for Defence and Security Studies).

U nastavku je ukazao: „Kad postoji prijetnja – ona se može eliminisati samo preko međunarodne saradnje. NATO, Five Eyes (saradnja specijalnih službi Australije, Kanade, Novog Zelanda, Britanije i SAD), zajedno sa EU, zajedno treba da stave pod kontrolu takve situacije. Treba da se odlučno suprotstave Rusiji“.

Ambasada RF u Londonu upozorila je da Voles i ostali britanski zvaničnici ovakvim stavovima žele da izdejstvuju povećanje vojnog budžeta.

1 komentar

  • Tony Blair nikada neće stajati pred Međunarodnim kaznenim sudom, a Chilcotova komisija postupaće s njim blago. Ali započeo je rat pod lažnim pretpostavkama – nije bilo oružja za masovno uništenje – i ubio najmanje 100.000 ljudi. Sada je priznao da bi započeo rat da je znao da oružje za masovno uništenje ne postoji (što je vjerojatno znao). On je ratni zločinac.

Klikni ovde da postaviš komentar