Odabrano Svijet

Demokrate krenule da Trampu u impičment-proceduri sude haškije nego Srbima u Hagu

SMISLILE DA „ANONIMNI INFORMATOR“ O NJEGOVOM RAZGOVORU SA ZELENSKIM SVEDOČI U PISANOJ FORMI
  • To bi bilo dalje usavršavanje metoda „svedočenja“ praktikovanih u Haškom tribunalu protiv Srba pod brojevima i sa izmenjenim glasovima  
  • Protiv takvog „svedočenja“ se izjasnio Džim Džordan, šef komiteta Predstavničkog doma za nadzor i vladine reforme. Naveo je da to nije „efikasna forma“ i da „isključuje mogućnost da informator bude podvrgnut unakrsnom ispitivanju“

DOĐE Amerika zakonomerno do toga da njena liberalno-demokratska polovina pokuša da smeni šefa države pomoću „zaštićenih svedoka“ koje je nametala zemljama čiju vlast je prethodnih decenija odstreljivala bez topova i raketa.

Do svedoka sa izmenjenim glasovima i pod brojevima – kao u Hagu protiv Srba.

Čak i preko toga. Haškije nego u Haškom tribunalu koji je igrao (presuđivao) kako mu je iz Vašingtona „svirano“.

„Anonimni informator, koji je demokratskoj većini u Predstavničkom (donjem) domu Kongresa SAD otcinkario podrobnosti julskog telefonskog razgovora Donalda Trampa sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim, pristao je da svedoči „u pisanoj formi“!

U okvirima impičment-procedure koju su pokrenule demokrate, ali samo u „pisanoj formi“.

Navodno se ne zna ko je „anonimni informator“, ali se zna da je njegov advokat Mark Zaid koji je pristanak na takvo „svedočenje“ potvrdio.

Kako je objavio telekanal Fox News, protiv takvog „svedočenja“ se izjasnio Džim Džordan, šef komiteta predstavničkog doma za nadzor i vladine reforme. Naveo je da to nije „efikasna forma“ i da „isključuje mogućnost da informator bude podvrgnut unakrsnom ispitivanju“.

Predstavnički dom je impičment-proceduru formalizovao 31. oktobra.

Sve je počelo od teksta u listu The Wall Street Journal u kojem je „informator“ tvrdio da je Tramp vršio pritisak na Zelenskog da otvori istragu o biznisu u Ukrajini Hantera Bajdena, sina verovatnog kandidata Demokratske partije za predsednika SAD Džoa Bajdena.

Kongresmeni-demokrate poslednjih dana saslušavaju sve koji bi mogli povodom „ukrajinskog slučaja“ nešto reći protiv Trampa, a figurama oko njega upućuju pisane zahteve da onima koji vode proceduru dostave različita dokumenta.

http://fakti.org/alter-america/demokrate-krenule-da-trampu-u-impicment-proceduri-sude-haskije-nego-srbima-u-hagu

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar