Одабрано Свијет

Каменос утјерао у лаж Столтенберга поводом македонског референдума

КАО И ЗАЕВ – ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАР НАТО СЕ ДРЖИ ПРИНЦИПА „УТОЛИКО ГОРЕ ПО ЧИЊЕНИЦЕ“

Панос Каменос у разговору са Јенсом Столтенбергом

  • Јенс СТОЛТЕНБЕРГ– потпуно игноришући чињеницу да је на македонски референдум изашло тек нешто мало преко једне трећине одраслих грађана умјесто потребне најмање половине – изјавио је да поздравља гласање „за“ на референдуму и да позива „све политичке снаге у Македонији да искористе историјску могућност“ за улазак у НАТО
  • Међутим, грчки министар одбране Панос КАМЕНОС оцијенио да је референдум о преименовању БЈРМ у Сјеверну Македонију доживио фијаско: „У складу  са члановима 73. и 74. македонског устава, овај референдум се мора сматрати неодржаним јер га је бојкотовало 68 одсто грађана те земље. Они су фактички поништили договор о имену. Прочитајте њихов устав. Тамо не постоји консултативни референдум“

НАТО и натовцима су чињенице добродошле само кад су на њиховој страни, а кад нису – или их игноришу или се понашају по познатој формули „утолико горе по чињенице“.

Генерални секреетар НАТО Јенс Столтенберг – потпуно игноришући чињеницу да је на македонски референдум изашло тек нешто мало преко једне трећине одраслих грађана уместо потребне најмање половине – изјавио је да поздравља гласање „за“ на референдуму и да позива „све политичке снаге у Македонији да искористе ту историјску могућност“.

Још је као прави `усрећитељ`додао:

„Врата НАТО су за Македонију отворена, али све интерне процедуре у земљи треба да буду приведене крају“.

Ево, ово су НАТО и Столтенберг који је „дјетињство провео у Београду“.

Има, ипак, у НАТО и оних који не желе да поводом Македоније и њеног референдума лажу и манипулишу.

Један од (ријетких) таквих је грчки министар одбране Панос Каменос.

Он је оцијенио да је референдум о преименовању БЈРМ у Сјеверну Македонију доживио фијаско:

„У складу  са члановима 73. и 74. македонског устава, овај референдум се мора сматрати неодржаним јер га је бојкотовало 68 одсто грађана те земље. Они су фактички поништили договор о имену. Прочитајте њихов устав. Тамо не постоји консултативни референдум“.

Да би референдум био успјешан, на њега је морало изаћи 903.169 грађана Македоније (половина плус један).

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар