Odabrano Svijet

Kamenos utjerao u laž Stoltenberga povodom makedonskog referenduma

KAO I ZAEV – GENERALNI SEKRETAR NATO SE DRŽI PRINCIPA „UTOLIKO GORE PO ČINJENICE“

Panos Kamenos u razgovoru sa Jensom Stoltenbergom

  • Jens STOLTENBERG– potpuno ignorišući činjenicu da je na makedonski referendum izašlo tek nešto malo preko jedne trećine odraslih građana umjesto potrebne najmanje polovine – izjavio je da pozdravlja glasanje „za“ na referendumu i da poziva „sve političke snage u Makedoniji da iskoriste istorijsku mogućnost“ za ulazak u NATO
  • Međutim, grčki ministar odbrane Panos KAMENOS ocijenio da je referendum o preimenovanju BJRM u Sjevernu Makedoniju doživio fijasko: „U skladu  sa članovima 73. i 74. makedonskog ustava, ovaj referendum se mora smatrati neodržanim jer ga je bojkotovalo 68 odsto građana te zemlje. Oni su faktički poništili dogovor o imenu. Pročitajte njihov ustav. Tamo ne postoji konsultativni referendum“

NATO i natovcima su činjenice dobrodošle samo kad su na njihovoj strani, a kad nisu – ili ih ignorišu ili se ponašaju po poznatoj formuli „utoliko gore po činjenice“.

Generalni sekreetar NATO Jens Stoltenberg – potpuno ignorišući činjenicu da je na makedonski referendum izašlo tek nešto malo preko jedne trećine odraslih građana umesto potrebne najmanje polovine – izjavio je da pozdravlja glasanje „za“ na referendumu i da poziva „sve političke snage u Makedoniji da iskoriste tu istorijsku mogućnost“.

Još je kao pravi `usrećitelj`dodao:

„Vrata NATO su za Makedoniju otvorena, ali sve interne procedure u zemlji treba da budu privedene kraju“.

Evo, ovo su NATO i Stoltenberg koji je „djetinjstvo proveo u Beogradu“.

Ima, ipak, u NATO i onih koji ne žele da povodom Makedonije i njenog referenduma lažu i manipulišu.

Jedan od (rijetkih) takvih je grčki ministar odbrane Panos Kamenos.

On je ocijenio da je referendum o preimenovanju BJRM u Sjevernu Makedoniju doživio fijasko:

„U skladu  sa članovima 73. i 74. makedonskog ustava, ovaj referendum se mora smatrati neodržanim jer ga je bojkotovalo 68 odsto građana te zemlje. Oni su faktički poništili dogovor o imenu. Pročitajte njihov ustav. Tamo ne postoji konsultativni referendum“.

Da bi referendum bio uspješan, na njega je moralo izaći 903.169 građana Makedonije (polovina plus jedan).

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar