Odabrano Svijet

Mask: Kao turisti oko Mjeseca će prvi letjeti japanski milijarder Maezava i 6-8 umjetnika

JAPANAC `KARTE` PLAĆA ZA SVE, TIME ŠTO ULAŽE U GRADNJU RAKETE KOJA TREBA DA BUDE GOTOVA DO 2023.
  • „Pozvaću od šest do osam umjetnika iz svijeta da mi se pridruže misiji oko Mjeseca 2023. godine“, rekao je Jusaku MAEZAVA (42) koji se obogatio na onlajn prodaji odjeće

JAPANSKI milijarder Jusaku Maezava, koji se obogatio onlajn prodajom odjeće i koji je kolekcionar djela savremene umjetnosti, biće prvi turista oko Mjeseca privatne američke svemirske kompanije Spejs eks (Space X), dok će pratioci milijardera biti umjetnici.

Putovanje je planirano oko 2023. godine, izjavio je osnivač kompanije Ilon Mask.

„Pozvaću od šest do osam umjetnika iz svijeta da mi se pridruže misiji oko Mjeseca 2023. godine“, rekao je Maezava (42) i dodao da će put za umjetnike biti besplatan.

To će biti prvi ljudi na putu oko Mjeseca od kraja misije Apolon 1972. godine. Za sada to su samo uradila 24 Amerikanca, od kojih je 12 navodno hodalo po tlu Mjeseca.

Maezava je rekao da je platio karte za buduće putovanje raketom BFR koja može da prevozi oko 100 ljudi. Japanski milijarder nije otkrio cijenu karata.

Kompanija trenutno gradi tu raketu a Mask je rekao da je milijarder već dao veliki finansijski doprinos njenoj gradnji koja je procjenjena na nekoliko milijardi dolara.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar