Odabrano Svijet

Mateo Salvini najavio Evropskoj uniji – evropsko proleće

DECENIJAMA SU VODEĆE ZEMLJE EU ZAJEDNO SA SAD PRAVILE ARAPSKA, SRPSKA I UKRAJINSKA PROLEĆA
  • Lider Lige Severa i ministar unutrašnjih poslova Italije Mateo SALVINI  u Varšavi razgovarao sa Jaroslavom Kačinjskim i potom izjavio: „Nadam se da će u novom sazivu Evropskog parlamenta znatno više nego sada onih koji poštuju prvo interese svoje zemlje pa tek potom ono što je zajedničko EU. Uveren sam da će Italijani Poljaci biti glavni u pokretu za poštovaljnje nacionalnih interesa“
  • Još je dodao: „Poljska i Italija biće heroji novog evropskog proleća. Međutim, ne sumnjam da će nam se priključiti i Španci, Danci, Holanđani i drugi“
  • Za evrofile uteško samo to što više ne nameravaju da je ruše do temelja i raspuštaju da da je transformišu u skladu sa primatom suvereniteta država-nacija

TAČNA je srpska izreka: došla maca na vratanca. A globalistička maca Evropske unije došla je na – svoja vratanca.

Lider italijanske Lige Severa Mateo Salvini, koji je je istovremeno ministar unutrašnjih poslova svoje zemlje – izjavio je da se sprema „evropsko proleće“!

Baš tako:  oni, zajedno sa Amerikancima, Arapima „arapsko proleće“, Srbima „milosrdnog anđela“, Ukrajini dve obojene revolucije, a sebi – evropsko proleće… 

Salvini je 9. januara posetio Varšavu, pa po završetku pregovora izjavio:

„Predložio sam lideru partije Pravo i pravednost, Jaroslavu Kačinjskom, da zaključimo pakt za zajedničke pripreme za majske izbore za Evropski parlament i dalje delovanje unutar te institucije. Isto ću predložiti i liderima drugih evropskih partija koje imaju slične političke poglede“.

Salvini bi za evropsku birokratiju mogao biti i od određene koristi – jer plaši i mobiliše pobornike EU – ali je on i u Varšavi prodemontrirao da mu je tesno na rodnom Apeninskom poluostrvu.

On je krenuo po Evropi i počeo da poziva u savez sve koji podržavaju primat nacionalnih interesa nad briselskim, sve kojima je do državnog suvereniteta.

U Varšavi je na toj talasnoj dužini rekao:

„Nadam se da će u novom sazivu Evropskog parlamenta znatno više nego sada onih koji poštuju prvo interese svoje zemlje pa tek potom ono što je zajedničko EU. To će učiniti neizbežnim reformisanje EU u skladu sa tim principom. Uveren sam da će Italijani Poljaci biti glavni u pokretu za poštovaljnje nacionalnih interesa. Međutim, ne sumnjam da će nam se priključiti i Španci, Danci, Holanđani i drugi“.

Salvini je u glavnom gradu Poljske pokazao spremnost da lično stane na čelo takve „evropske koalicije“.

Pritom je dodatno potencirao svoju osnovnu misao:

„Poljska i Italija biće heroji novog evropskog proleća“.

Salvinijevom bloku evroskeptika-suverenista mogle bi se prvo priključiti Češka, Slovačka i Mađarska.

U Španiji računa pre svega na desnu partiju Vox bez koje više niko ne može upravljati Andaluzijom. A ubrzo stvari mogu tako stajati i sa formiranjem vlade u Madridu.

Partija Marin le pen trenutno je vodeća u Francuskoj:  ima 27 odsto podrške, a Makronova 25 odsto.

Alternativa za Nemačku se učvrstila na trećem mestu.

Neki su uvereni da više nije pitanje da li je „evropsko proleće“ moguće već – šta će doneti?

Evrofile umiruje to što evroskeptici više ne žele da razore Evropsku uniju do temelja već da preuzmu kontrolu nad njom i da je transformišu u skladu sa svojim pogledima na svet.

http://fakti.org/evroskeptici/mateo-salvini-iz-varsave-najavio-evropskoj-uniji-evropsko-prolece

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar