Video Odabrano Svijet

NATO-raspop Dedeić Hrvatima: Srbi su remetilački faktor na Balkanu

ZNAJU DOBRO U ZAGREBU DA BI MIRAŠOM BILI ZADOVOLJNI I SEKULA DRLJEVIĆ I ANTE PAVELIĆ
  • SLATKI SNOVI: „Da ne misle imovinu (SPC) da daju na korišćenje Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi, ne bi je ni vraćali (državi). Od 600 crkava i manastira mi nemamo nijednu, sve je okupirala srpska crkva, kojoj i nije stalo do crkava i manastira, već do rušenja vlasti u Crnoj Gori“
  • „Za Srpsku pravoslavnu crkvu Crna Gora nije država, već srpska pokrajina, a Crnogorci su Srbi, ali tu su se prevarili“ – izgovorio je.  Kao da se poslednjih nedelja ništa ne događa. Tačnije: kao da oni koji dolaze na molebane i litije podržavaju Đukanovića i njegovu „CPC“

DIREKTOR udruženja građana Crnogorska pravoslavna crkva (CPC) Miraš Dedeić gostovao je u temisiji „Bujica“ zagrebačke televizije Z1 koju vodi „domoljub“ Velimir Bujanec.

I, nije izneverio očekivanja. Ni onih kojima je njegova NVO potrebna, ni onih koji su mu obezbedili mikrofon.

Nije propustio da kaže i „da su Srbi remetilački faktor na Balkanu“.

Još im je posavetovao da se malo spuste na zemlju, jer više nema velike Srbije“.

Hrvatima je podišao i izmišljotinom da je novac Srpske pravoslavne crkve, izvučen iz Crne Gore, korišćen za finansiranje srpskih ratnih zločinaca.

Još je ustvrdio da su se neki od njih skrivali u manastirima pod upravom SPC u Crnoj Gori, pa čak i u Ostrogu.

Komentarišući Zakon o slobodi veroispovesti, naveo je da je crkvena imovina vlasništvo crnogorske države kojoj se sada vraća.

„Da ne misle tu imovinu da daju na korišćenje Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi, ne bi je ni vraćali. Od 600 crkava i manastira mi nemamo nijednu, sve je okupirala srpska crkva, kojoj i nije stalo do crkava i manastira, već do rušenja vlasti u Crnoj Gori“, naglasio je.

Dodao je da bi u Crnoj Gori lako moglo doći do građanskog rata ako odredbe tog zakona ne bi bile primenjene.

Miraš (lažni Mihailo) kazao je i da se u Srebrenici dogodio „stopostoni genocid“, ali manji od genocida koji je Srbija počinila u Crnoj Gori 1918. i 1920. godine.

„Za Srpsku pravoslavnu crkvu Crna Gora nije država, već srpska pokrajina, a Crnogorci su Srbi, ali tu su se prevarili“ – izgovorio je, kao da se poslednjih nedelja ništa ne događa.

Tačnije: kao da oni koji dolaze na molebane i litije podržavaju Đukanovića i njegovu „CPC“.

Očekivano, osporio je i nedavnu proslavu 800. godišnjice autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve:

„Srpska pravoslavna crkva postoji, postoje i verujući ljudi, ali bez tomosa, koga nema do Berlinskog kongresa. Kasnije je dobila drugi tomos i prisajedinila Crnu Goru i ostale pravoslavne crkve u jednu i za to je platila carigradskom patrijarhu milion i po zlatnih švajcarskih franaka“.

Bujanec, naravno, nije propustio priliku da se uslika sa maskiranim Dedeićem jer zna da bi njime bio zadovoljan omiljeni Crnogorac Ante Pavelića Sekula Drljević.

Ispod slike je napisao:

„Zagreb – Mitropolit Crnogorski Mihailo nakon snimanja Bujice u društvu generala HOS-a Ante Prkačina, saborskog zastupnika i bivšeg ministra kulture dr Zlatka Hasanbegovića i urednika emisije Velimira Bujanca“

http://fakti.org/okologladac/natoslavujraspopdedeichrvatimasrbisuremetilackifaktornabalkanu

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar