Одабрано Свијет

Нестечук: У случају нуклеарног напада – Русија би имала више десетина минута за контраудар

ОРУЖАНЕ СНАГЕ РФ ИМАЋЕ ДО 2024. ЈОШ ТРИ ВЕЛИКЕ РАДАРСКЕ СТАНИЦЕ ТА ОТКРИВАЊЕ РАКЕТНИХ НАПАДА
  • Начелник штаба 15-те армије Ваздушно-космичких снага РФ Анатолиј НЕСТЕЧУК: „Не би се радило о минутима. Ни о десетак минута, већ о више десетина минута“

УКОЛИКО би дошло до нуклеарног напада на Русију, наше руководство би – од момента када систем упозоравања сигнализира да је напад почео – имало неколико десетина минута за доношење одлуке о сусретном нуклеарном удару – изјавио је начелник штаба 15-те армије Ваздушно-космичких снага РФ Анатолиј Нестечук.

Додатно је објаснио: „Време које би ракетама нападача било потребно да стигну до циљева на територији Русије – било би различито, у зависности од тачке лансирања и правца из којег би стизале. Наравно, и од брзине самих ракета. Све то би тражило веома озбиљну и моћну вољу за доношење брзих одлука“.

Нестечук је прецизирао колико би времена реално имали они који би у морали да име Русије доносе „брзе одлуке“:

„Не би се радило о минутима. Ни о десетак минута, већ о више десетина минута“.

Према речима Нестечука, Русија ће 2021-ве добити велику радарску станицу за откривање ракетних лансирања и напада (Воркута), 2022-ге још једну (Олењегорск), а 2024-те трећу (Севастопољ).

Владимир Путин је потврдио да његова земља неће одустати од своје доктрине која подразумева да ће употребнити нуклеарно оружје само ако сама буде нападнута. Па додао:

„Остајемо само при узвратном удару. Јер, шта ће нам свет у којем не буде ни овакве Русије“. 

http://fakti.org/ruski-kalibar/nestecuk-u-slucaju-nuklearnog-napada-rusija-bi-imala-vise-desetina-minuta-za-kontraudar

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар