Odabrano Svijet

Pentagon opet poslao ratne brodove u Persijski zaliv, Iran šalje svoje pred Istočnu obalu SAD

NA ČELU MANJE GRUPE IRANSKIH BRODOVA BIĆE MODERNI RAZARAČ „SAHAND“

Iranski razarač „Sahand“

  • Iranska flotila, naravno, ne može ugroziti Ameriku. Teheranu to i nije namera – dovoljno mu je da prodemonstrrira da na planeti Zemlji postoji neko ko je spreman da vuče simetrične kontrapoteze…

IRAN se ni ekonomski ni vojno ne može nositi sa Sjedinjenim Državama. Toga su potpuno svesni i u Teheranu, ali se iranski državno-vojni vrh drži kao da u rukama ima mnogo jače adute.

Po njegovoj odluci, ratni brodovi Islamske Republike Iran u martu će zaploviti prema zapadnom Atlantiku. Tačnije prema Istočnoj oblali SAD.

Sa zadatkom da dežuraju ispred američkih teritorijalnih voda.

Kako je prenela iranska državna novinska agencija IRNA, cela misija treba da traje pet meseci, a sračunata je na to da bude odgovor na prisustvo ratnih brodova SAD  u persijskom zalivu.

Na čelu iranskih brodova biće najmoderniji i najbolji razarač „Sahand“.

Grupa američkih ratnih brodova – predvođena nosačem aviona USS John C. Stennis uplovila je 21. decembra u Persijski zaliv. Da bi Teheranu prodemonstrirala američku vojnu moć. Jer, u grupi su još raketna krstarica USS Mobile Bay, razarači  USS Decatur i USS Mitcher i jedna atomska podmornica.

Iran nema nosače aviona, a ni razarače i krstarice poput američkih. Ali, ima nacionalni ponos i ambiciju da – parira.

Njegova flotila, naravno, ne može ugroziti Ameriku. Teheranu to i nije namera – dovoljno mu je da prodemonstrira da na planeti Zemlji postoji neko ko je spreman da vuče simetrične kontrapoteze…

http://fakti.org/oruzje/pentagon-opet-poslao-ratne-brodove-u-persijski-zaliv-iran-salje-svoje-pred-istocnu-obalu-sad

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar