Одабрано Федерација/БиХ

Poskok.info: Дјевица Марија се може увијек исмијавати, а Рамазан није мјесец за вицеве о Посланику

РЕАКЦИЈА НА ОБЈАШЊЕЊЕ СЕЛИМБЕГОВИЋ ЗАШТО ДЕЖУЛОВИЋ ВИШЕ НЕЋЕ ПИСАТИ ЗА „ОСЛОБОЂЕЊЕ“

ДИРЕКТОРИЦА и главна и одговорна уредница сарајевског „Ослобођења“ Вилдана Селимбеговић потврдила је за „Media Daily“, регионални портал са сједиштем у Загребу који извјештава о медијима у Југоисточној Европи, да угледни хрватски новинар и писац Борис Дежуловић, послије више од седам година, неће више објављивати у том листу с најдужом традицијом у Босни и Херцеговини.

„Истина је, Борис Дежуловић више неће писати за „Ослобођење“ и мени је, заиста, жао што је тако јер спадам у оне који су имали привилегију да чак и прије наших читатеља уживам у његовим колумнама написаним за наш лист“, казала је Селимбеговић за “Media Daily”.

Селимбеговић је објаснила и зашто је дошло до прекида сарадње.

„Као главна и одговорна уредница, наравно, да сам стајала иза свих његових текстова што се у протеклих седам и више година могло и видјети и прочитати, но одбила сам објавити колумну која је – по мом уредничком суду – била не нарочито успјешна сатира, чији главни ликови нису били живући политичари већ Посланик Мухамед. Дубоко вјерујем у новинарске слободе, али мислим да имамо и одговорност и обавезу да поштујемо право сваког човјека да вјерује и да своју вјеру исказује у складу са њезиним обичајима. Немам уопће дилема: рамазан није мјесец за вицеве о Посланику“, навела је Селимбеговић.

У Ослобођењу се Дјевица Марија може исмијавати и љети и зими. А Рамазан није мјесец за вицеве о Посланику…

Селимбеговић је потврдила постојање више и ниже расе у БиХ.

https://poskok.info/selimbegovic-lijepo-potvrdila-postojanje-dviju-kasti-u-bih-u-oslobodenju-se-krscanski-simboli-mogu-ismijavati-i-ljeti-i-zimi-ramazan-nije-mjesec-za-viceve-o-poslaniku/

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар