Odabrano Federacija/BiH

Poskok.info: Djevica Marija se može uvijek ismijavati, a Ramazan nije mjesec za viceve o Poslaniku

REAKCIJA NA OBJAŠNJENJE SELIMBEGOVIĆ ZAŠTO DEŽULOVIĆ VIŠE NEĆE PISATI ZA „OSLOBOĐENJE“

DIREKTORICA i glavna i odgovorna urednica sarajevskog „Oslobođenja“ Vildana Selimbegović potvrdila je za „Media Daily“, regionalni portal sa sjedištem u Zagrebu koji izvještava o medijima u Jugoistočnoj Evropi, da ugledni hrvatski novinar i pisac Boris Dežulović, poslije više od sedam godina, neće više objavljivati u tom listu s najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini.

„Istina je, Boris Dežulović više neće pisati za „Oslobođenje“ i meni je, zaista, žao što je tako jer spadam u one koji su imali privilegiju da čak i prije naših čitatelja uživam u njegovim kolumnama napisanim za naš list“, kazala je Selimbegović za “Media Daily”.

Selimbegović je objasnila i zašto je došlo do prekida saradnje.

„Kao glavna i odgovorna urednica, naravno, da sam stajala iza svih njegovih tekstova što se u proteklih sedam i više godina moglo i vidjeti i pročitati, no odbila sam objaviti kolumnu koja je – po mom uredničkom sudu – bila ne naročito uspješna satira, čiji glavni likovi nisu bili živući političari već Poslanik Muhamed. Duboko vjerujem u novinarske slobode, ali mislim da imamo i odgovornost i obavezu da poštujemo pravo svakog čovjeka da vjeruje i da svoju vjeru iskazuje u skladu sa njezinim običajima. Nemam uopće dilema: ramazan nije mjesec za viceve o Poslaniku“, navela je Selimbegović.

U Oslobođenju se Djevica Marija može ismijavati i ljeti i zimi. A Ramazan nije mjesec za viceve o Poslaniku…

Selimbegović je potvrdila postojanje više i niže rase u BiH.

https://poskok.info/selimbegovic-lijepo-potvrdila-postojanje-dviju-kasti-u-bih-u-oslobodenju-se-krscanski-simboli-mogu-ismijavati-i-ljeti-i-zimi-ramazan-nije-mjesec-za-viceve-o-poslaniku/

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar