Odabrano RS i matica

Raković: Poručujem dvojkašu Đukanoviću da ćemo ujediniti srpske zemlje i osloboditi srpsko more

MONTENEGRO-MINISTAR POLICIJE: SRPSKIM INTELEKTUALCIMA NIJE NI BIO ZABRANJEN ULAZAK
  • Dejan MIROVIĆ (jedan od četvorice): „Povodom skandalonznog, neistinitog i primitivnog odgovora ministra policije Mevludina Nuhodžića na pitanje poslanika Vučurovića o zabrani 4 intelektualaca da uđu u Crnu Goru, želim da obavestim javnost da mi je u februaru 2019-te odbijena žalba od strane MUP Crne Gore povodom zabrane ulaska ili vraćanja sa graničnog prelaza Dobrakovo u decembru 2018. godine kada sam nameravao da posetim majku i brata u mom rodnom Ulcinju
  • Aleksandar RAKOVIĆ: Povodom Nuhodžićevih besmislica da nama četvorici srpskih intelektualaca nikada nije bio zabranjen ulazak u Crnu Goru, naglašavam da je Gojku Raičeviću spisak sa naša četiri imena (Matija Bećković, Čedomir Antić, Dejan Mirović, Aleksandar Raković) pokazao crnogorski granični policajac 30. oktobra 2018. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je potom u obraćanju javnosti kazao da je crnogorska policija usmeno potvrdila srpskoj policiji da nam je zabranjen ulazak u Crnu Goru

MONTENGRO-ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić rekao je na današnjoj sednici DPS-parlamenta da nema nikakve zabrane ulaska Matiji Bećkoviću, Aleksandru Rakoviću, Čedomiru Antiću i Dejanu Miroviću u privatnu državu Mila Đukanovića.

Čak je izgovorio da tobože „nije ni postojala“.

Odgovorajući na pitanje poslanika Demokratskog fronta  Jovana Vučurovića, ustvrdio je:

– Postojala je jedna negativna bezbednosona procena o jednom licu, ali više nije ni njemu zabranjen ulazak u Crnu Goru. U policiji ne postoji nikakav spisak nepoželjnih osoba.

Četvorici srpskih intelektualaca početkom novembra 2018-te zabranjen je bio ulazak zbog proslave 100 godina ujedinjenja Srbije i Crne Gore i Podgoričke skupštine.

Na ovo je prvi odreagovao Dejan Mirović, rečima:

„Povodom skandalonznog, neistinitog i primitivnog odgovora ministra Nuhodžića na pitanje poslanika Vučurovića o zabrani 4 intelektualaca da uđu u Crnu Goru, želim da obavestim javnost da mi je u februaru 2019-te odbijena žalba od strane MUP Crne Gore povodom zabrane ulaska ili vraćanja sa graničnog prelaza Dobrakovo u decembru 2018. godine kada sam nameravao da posetim majku i brata u mom rodnom Ulcinju“.

On naglašava da je očigledno da je ministar Nuhodžić prihvatio manir iznošenja primitivnih neistina poput njegovog šefa Mila Đukanovića, zarad sakrivanja istine ili primene kaznenih mera protiv intelektualaca koji nisu nikada pozivali na nasilje ili promenu ustavnog poretka:

„Naravno, Đukanović i njegov poltron Nuhodžić primenjuju drugačiji metod prema kriminalcima u regionu tako da nisam iznenađen ovakvim ponašanjem čoveka koji bi trebalo da čuva pravni sistem od onih ljudi koji krše zakon a ne od intelektualaca koji imaju pravo na svoj stav u skladu sa članom 10 Evropske konvencije koji garantuje slobodu izražavanja. Ili se možda moja prava krivica nalazi u konstataciji da opskurni režim u Podgorici ima brojne prijatelje i nesrazmernu moć u Beogradu? U suprotnom, MUP ne bi odbio moju žalbu u februaru, Upravni sud ne bi ćutao povodom moje tužbe već 5 meseci. Na ovakav zaključak ukazuje i činjenica da nisam bio predviđen da govorim na obeležavanju Podgoričke skupštine“.

Oglasio se dr Aleksandar Raković:

– Povodom besmislica crnogorskog ministra policije Nuhodžića da nama četvorici srpskih intelektualaca nikada nije bio zabranjen ulazak u Crnu Goru, naglašavam da je Gojku Raičeviću spisak sa naša četiri imena (Matija Bećković, Čedomir Antić, Dejan Mirović, Aleksandar Raković) pokazao crnogorski granični policajac 30. oktobra 2018. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je potom u obraćanju javnosti kazao da je crnogorska policija usmeno potvrdila srpskoj policiji da je nama četvorici zabranjen ulazak u Crnu Goru.

I Raković je podsetio da je Dejanu Miroviću ulazak u Crnu Goru bio fizički onemogućen u decembru 2018. godine:

– I sada smo konačno čuli, od Nuhodžića, da nam je zabranu ulaska u Crnu Goru odredila ozloglašena Agencija za nacionalnu bezbednost. Inače, baš me briga za zabranu ulaska u Crnu Goru, osim u pozitivnom smislu – jer mi je obogaćena biografija. Na kraju samo da poručim dvojkašu Đukanoviću i njegovom Nuhodžiću: ujedinićemo srpske zemlje i oslobodićemo srpsko more!“

http://fakti.org/serbian-point/rakovic-porucujem-dvojkasu-djukanovicu-da-cemo-ujediniti-srpske-zemlje-i-osloboditi-srpsko-more%20%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B5

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar