Odabrano Svijet

Rusija američkim `vojnim inspektorima` pokazala oružje koje najviše plaši Pentagon

IMALI PRILIKU DA VIDE HIPERSONIČNI STRATEŠKI RAKETNI SISTEM „AVANGARD“
  • „Avangard“ je trenutno najbrži `objekat` na planeti. Zahvaljujući atomskom motoru, ima interkontinentalni domet i može da leti brzinama do teško zamislivih 27 Maha koje unapred razoružavaju sve postojeće protivraketne sisteme. A verovatno i one koji će se pojavljivati narednih godina
  • Prve dve interkontinentalne rakete UR-100N UTTH, sa atomskim bojevim blokom „Avangard“, dobiće upravo Dombarovska divizija ruskih Raketnih strateških snaga. Ukupno će u `prvoj fazi` biti formirana dva puka opremljena „Avangardima“.  Sa po šest šahtnog baziranja u svakom

RUSKO-američki odnosi su na najnižoj tački od završetka Hladnog rata, ali su ruski raketaši ipak pokazali kolegama iz SAD svoj hipersonični raketni sistem „Avangard“ sa krstarećim bojevim `blokom` koji se ponaša kao nepredvidljiva i neuhvatljiva `jedrilica` fantastičnih mogućnosti.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je do demonstracije mogućnosti „Avangarda“ došlo u skladu sa Sporazumom između Rusije i SAD o merama smanjivanje i ograničavanje strateškog ofanzivnog oružja.

Sama „demonstracija mogućnosti“ trajala je od 24. do 26. novembra 2019. godine.

Američki `inspektori` su radi toga doputovali u Rusiju.

Raketni sistem Avangard“ će od prvih dana decembra biti uključivan u naoružanje odgovarajućih ruskih jedinica.

Avangard može da bude opremljen i nuklearnim i konvencionalnim bojevim glavama.

Zahvaljujući atomskom motoru, ima interkontinentalni domet i može da leti u gustim slojevima atmosfere, na granici sa stratosferom.

Brzinama do teško zamislivih 27 Maha koje unapred razoružavaju sve postojeće protivraketne sisteme. A verovatno i one koji će se pojavljivati narednih godina.

„Avangard“ je trenutno najbrži `objekat` na planeti.

Neki zapadni mediji već priznaju da „Avangard“ Rusiji obezbeđuje „suštinski prednost nad SAD i Kinom“.

Avangard“ je bio uspešno testiran još krajem 2018-te. Tada je lansiran sa poligona Dombarovske divizije (pored Orenburga) a pogodio je predviđenu metu na Kamčatki udaljenu oko 6.000 kilometara.

Prve dve interkontinentalne rakete UR-100N UTTH, sa atomskim bojevim blokom „Avangard“, dobiće upravo Dombarovska divizija ruskih Raketnih strateških snaga.

Ukupno će u `prvoj fazi` biti formirana dva puka opremljena „Avangardima“. Sa po šest šahtnog baziranja u svakom.

Bojevi blok Avangardau stanju je da manevriše i po pravcu leta i po visini.

Vladimir Putin je krajem prošle godine saopštio da Rusija započinje serijsku proizvodnju „Avangarda“ i ocenio da će ti hipersonični borbeni sistemi – zajedno sa raketama „Sarmat“ i „Kinžal“ i laserima „Peresvet“ – višestruko povećati udarnu moć ruske vojske i ratne mornarice.

Dodao je: „I bezbednost Rusije u narednim decenijama“.

http://fakti.org/ruski-kalibar/rusija-americkim-vojnim-inspektorima-pokazala-oruzje-koje-najvise-plasi-pentagon

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar