Odabrano Svijet

Ruski Generalštab: Amerikanci pljačkaju prirodna bogatstva Sirije

GENERAL RUDSKOJ: PREKO SVOJIH PRIVATNIH VOJNIH KOMPANIJA EKSPLOATIŠU TRI IZVORA NAFTE
  • Načelnik Glavne operativne uprave Generalštaba RF Sergej RUDSKOJ: U pljačkanje Sirije najdirektnije su uključene američke privatne vojne kompanije, sa oko 3.00 pripadnika, kojima zaštitu iz vazduha obezbeđuje „međunarodna antiteroristička koalicija“ u kojoj su glavne SAD. U suštini, to je švercerski biznis koji su Amerikanci razradili i uvežbali sa Islamskom državom
  • U svojoj bazi At-Tanf i u pojasu od 50 kilometara oko nje – naveo je Rudskoj – Amerikanci treniraju bojovnike iz grupacija Magavir as-Saura i Armija arapskih plemena. Potom ih prebacuju na istok Sirije, a najobučenije i najsposobnije diverzante iza leđa regularne sirijske armije

RUSKI Generalštab optužio je Sjedinjene Države da pljačkaju Siriju.

Načelnik njegove Glavne operativne uprave – general-pukovnik Sergej Rudskoj – precizirao je da su „ Američke strukture organizovale na istočnoj obnali Eufrata eksploataciju sirijske nafte“ i njenu dalju prodaju.

„To nije ništa drugo – naglasio je Rudskoj – do pljačkanje nacionalnog bogatstva Sirije“.

Prema njegovim rečima, sirijska nafta se  kriminalnim putevima odvozi sa nalazišta Konako, El-Omar i Tanak.

General Rudskoj je ponovio da Amerikanci na taj način „pljačkaju Siriju“, pa ukazao:

„Amerikanci Siriji nanose dvostruku štetu. Pored toga što nezakonito eksploatišu naftu levo od Eufrata, na nalazištima koja pripadaju državi Siriji, još i treniraju nezakonite vojne formacije. U svojoj bazi At-Tanf i u pojasu od 50 kilometara oko nje – treniraju bojovnike iz grupacija Magavir as-Saura i Armija arapskih plemena. Potom ih prebacuju na istok Sirije, a najobučenije i najsposobnije diverzante iza leđa regularne sirijske armije“.

Rudskoj je otkrio da su u pljačkanje Sirije najdirektnije uključene američke privatne vojne kompanije, sa oko 3.000 pripadnika, kojima zaštitu iz vazduha obezbeđuje američka „međunarodna antiteroristička koalicija“:

„U suštini, to je švercerski biznis koji su Amerikanci razradili i uvežbali sa Islamskom državom“.

Rudskoj je naveo da je na sirijskoj teritoriji pod kontrolom Amerikanaca tokom juna bilo preko 300 terorističkih akata u kojima je poginulo 225 ljudi.

Dodao je da teroristi i dalje pokušavaju da raketnim bacačima i dronovima napadaju rusku avio-bazu Hmejmim.

Uprkos tome, Rusija je dejstva svoje avijacije u Siriji svela na minimum koji je potreban za trening pilota i izviđanje.

http://fakti.org/ruski-kalibar/ruski-generalstab-amerikanci-pljackaju-prirodna-bogatstva-sirije

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar