Одабрано Свијет

Сенат САД подржао Каваноа – Трампова побједа над либералном и феминистичком Америком

ПРИВЕДЕНО ВИШЕ ОД 300 УЧЕСНИКА ПРОТЕСТА ПРОТИВ ТРАМПОВОГ КАНДИДАТА

ДОНАЛД Трамп је дочекао своју прву чисту побједу у Сенату САД.

Горњи дом Конгреса САД изабрао је за судију Врховног суда САД његовог кандидата Брета Каваноа. Упркос томе што је против тог избора била сва либерална и феминистичка Америка.

Директан пренос гласања обезбиједио је антитрамповски CNN.

Испред саме сале у којој засједа Сенат САД чудли су се гласови и повици учесника протеста против Каваноа. Тако гласно да је потпредсједник САД Мајкл Пенс неколико пута морао да прекине законом предвиђењу процедуру. Једном и због њиховог упада у саму дворану.

Кавано је прошао иако га је пред сенаторима пре неколико дана Кристин Блејзи Форд оптужила да је прије три деценије пијан покушао да је силује

Кавано је то одбацио, ФБИ је фактички стао на његову страну, али му је, по свему судећи, највише помогло то што Форд, која је тврдила да се све догађало на вечеринки у једној приватној кући у држави Мериленд, никако није могла да каже у којој је то кући било.

Вадила се да је заборавила.

Док је процедура у Сенату трајала, полиција је – не само испред њега – привела преко 300 учесника демонстрација против Кавана и Трампа. Неке је ухапсила директно у сали засједања.

Међу приведенима су манекенка Емили Ратаковски и глумица Еми Шумер, али су сви убрзо пуштени.

Трамп је оптужбе против свог кандидата назвао „политички мотивисаним“.

Кавано је заузео мјесто судије Ентонија Кенедија који је отишао у пензију.

Врховни суд САД доноси одлуке о важним питањима и успоставља преседане који веома утичу на живот у САД. Са Каваном републиканци и конзервативци послије много година имају у њему тјесну већину.

Кавано је познат по противљењу абортусима и пооштравању контроле над оружејм у приватном власништву.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар