Odabrano Svijet

Senat SAD podržao Kavanoa – Trampova pobjeda nad liberalnom i feminističkom Amerikom

PRIVEDENO VIŠE OD 300 UČESNIKA PROTESTA PROTIV TRAMPOVOG KANDIDATA

DONALD Tramp je dočekao svoju prvu čistu pobjedu u Senatu SAD.

Gornji dom Kongresa SAD izabrao je za sudiju Vrhovnog suda SAD njegovog kandidata Breta Kavanoa. Uprkos tome što je protiv tog izbora bila sva liberalna i feministička Amerika.

Direktan prenos glasanja obezbijedio je antitrampovski CNN.

Ispred same sale u kojoj zasjeda Senat SAD čudli su se glasovi i povici učesnika protesta protiv Kavanoa. Tako glasno da je potpredsjednik SAD Majkl Pens nekoliko puta morao da prekine zakonom predviđenju proceduru. Jednom i zbog njihovog upada u samu dvoranu.

Kavano je prošao iako ga je pred senatorima pre nekoliko dana Kristin Blejzi Ford optužila da je prije tri decenije pijan pokušao da je siluje

Kavano je to odbacio, FBI je faktički stao na njegovu stranu, ali mu je, po svemu sudeći, najviše pomoglo to što Ford, koja je tvrdila da se sve događalo na večerinki u jednoj privatnoj kući u državi Merilend, nikako nije mogla da kaže u kojoj je to kući bilo.

Vadila se da je zaboravila.

Dok je procedura u Senatu trajala, policija je – ne samo ispred njega – privela preko 300 učesnika demonstracija protiv Kavana i Trampa. Neke je uhapsila direktno u sali zasjedanja.

Među privedenima su manekenka Emili Ratakovski i glumica Emi Šumer, ali su svi ubrzo pušteni.

Tramp je optužbe protiv svog kandidata nazvao „politički motivisanim“.

Kavano je zauzeo mjesto sudije Entonija Kenedija koji je otišao u penziju.

Vrhovni sud SAD donosi odluke o važnim pitanjima i uspostavlja presedane koji veoma utiču na život u SAD. Sa Kavanom republikanci i konzervativci poslije mnogo godina imaju u njemu tjesnu većinu.

Kavano je poznat po protivljenju abortusima i pooštravanju kontrole nad oružejm u privatnom vlasništvu.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar