Odabrano Svijet

Sićušni COVID-19 „izbombardovao“ manevre NATO Defender Europe-2020

STOLTENBERG ZATRAŽIO OD NATOVSKIH ZEMALJA DA NE SMANJUJU VOJNE RASHODE
  • Trebalo je da budu uporedivi sa velikim manevrima zapadne vojne alijanse iz vremena Hladnog rata, ali je Pentagon već 13. marta obustavio prebacivanje trupa i vojne opreme u Evropu
  • Otkazane su vežbe koje je trebalo da budu povezane sa Defender-2020. Već dislocirana tenkovska brigada učestvovaće u savezničkim manevrima Allied Spirit. Ostali Amerikanci vratiće se svojim kućama

PANDEMIJA koronavirusa već je „potkačila“ većinu zemalja. A nije joj umakao ni NATO.

Uticaj nevidljivog COVID-19 najbolje se vidi po tome kako je „izbombardovao“ natovske manevre Defender-2020.

Trebalo je da budu uporedivi sa velikim manevrima zapadne vojne alijanse iz vremena Hladnog rata, ali je Pentagon već 13. marta obustavio prebacivanje trupa i vojne opreme u Evropu.

Otkazane su vežbe koje je trebalo da budu povezane sa Defender-2020

Već dislocirana tenkovska brigada učestvovaće u savezničkim manevrima Allied Spirit. Ostali Amerikanci vratiće se svojim kućama.

Možda im je tako i bolje. General Kristofer kavoli, komandant kopnenih snaga SAD u Evropi, upozoravao je još oko Nove godine da operativna grupa Multidomain Task Force neće biti operativna do predviđenog roka. A upravo ona je trebalo da odigra glavnu ulogu u eksperimentu u okvirima nove doktrine vođenja bojevih dejstava na više mesta istovremeno.

Epidemija, kako sada stvari stoje, neće dovesti u pitanje misiju NATO u Avganistanu.

Inače, svi u NATO su dobili instrukciju Svetske zdravstvene organizacije Do the Five: Često peri ruke; kašlji u lakat; ne dodiruj sopstveno lice; drži se najmanje metar od drugih; ostani kod kuće ako se osećaš bolesnim.

Načelnik združenog američkog generalštaba, Mark Mili, saopštio je da vojne laboratorije SAD „grozničavo rade na vakcini protiv koronavirusa“.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg pozvao je zemlje NATO da – uprkos pandemiji – zadrže vojne rashode na dosadašnjem nivou.

http://fakti.org/nato/sicusnicovid-19-izbombardovaonatodefendereurope-2020

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar