Одабрано Свијет

Трамп Обаму, Клинтонову и Бајдена плаши – „Обамагејтом“

МОГУЋЕ ЈЕ ДА ТРАМПОВ ПРЕТХОДНИК ДОБИЈЕ ПОЗИВ ДА ПРЕД СЕНАТОМ СВЕДОЧИ ПОД ЗАКЛЕТВОМ
  • Трамп и његове присталице сада Барака Обаму и Џоа Бајдена отворено оптужују да су 2016-те организовали прислушкивање изборног штаба актуелног председника САД. Указују да је одобрење за праћење Трамповог саветника за националну безбедност – генерала Мајкла Флина – могао дати једино Обама. Или Бајден који ће готово сигурно добити номинацију Демократске партије за председника САД
  • Трамп тврди да су харангу против њега и чланова његовог изборног штаба покренули и контролисали „Обама лично“, Хилари Клинтон, бивши шеф ФБИ Џејмс Коми и бивши координатор свих америчких тајних служби Џејмс Клепер. Обамине присталице контрирају да су Трампове оптужбе „плод теорија завере сличних оспоравању слетања на Месец“
  • „Случај Флин“ није за Обаму и Бајдена нимало безазлен. Он је био Трампов саветник, а по америчким законима су председнички кандидати обавезни да формирају свој тим који ужива државну заштиту сличну као чланови владе, а главни међу њима учествују у брифинзима затвореног типа на којима имају доступ и државним тајнама. Зато нико није смео да прати и прислушкује генерала Флина. Чак  ни да му објављује име

ОЧЕКИВАНО, Доналд Трамп почиње да враћа ударце онима који су га безмало четири пуне године сумњичили и оптуживали да је „Путинов агент“, тврдећи да му је Русија мешањем у председничке изборе 2016-те пресудно помогла да победи Хилари Клинтон.

„Нанишанио“ сам врх завере – Барака Обаму и Џоа Бајдена. Чак је почео да користи израз „Обамагејт“.

Трамп и његове присталице сада Обаму и Бајдена отворено оптужују да су 2016-те организовали прислушкивање изборног штаба актуелног председника САД.

Указују да је одобрење за праћење Трамповог саветника за националну безбедност – генерала Мајкла Флина – могао дати једино Обама. Или Бајден који ће готово сигурно добити номинацију Демократске партије за председника САД.

Дошло је већ дотле да је Трамп рекао да ће можда затражи да Сенат САД упути позив бившем шефу државе за сведочење под заклетвом.

Трамп сада тврди да су харангу против њега и чланова његовог изборног штаба покренули и контролисали „Обама лично“, Хилари Клинтон, бивши шеф ФБИ Џејмс Коми и бивши координатор свих америчких тајних служби Џејмс Клепер.

Обамине присталице контрирају да су Трампове оптужбе „плод теорија завере сличних оспоравању слетања на Месец“.

Нови координатор обавештајних служби, Ричард Гренел, открио је имена високих званичника Обамине администрације који су били умешани у „случај Флин“. Међу њима је и Бајденово.

„Ако су Бајден и унутрашњи Обамин круг прислушкивали лични телефонски разговор вишег Трамповог саветника Трампове администрације – онда је то озбиљна злоупораба овласти“, изјавио је сенатор- републиканац Ренд Пол.

Одбор Сената САД за правосуђе треба да размотри захтев да се Флину казна поништи, а затим – да започне нову истрагу. О околностима прислушкивања Флинових разговора.

Сенатор Линдси Грем, председавајући одбором за правосуђе, одбацио је Трампов захтев за позивање Обаме на испитивање, упозоривши да би то био „фантастичан преседан“. Само, то још не значи да Обами неће стићи такав позив.

Предизборна и политичка борба у САД само ће се даље заоштравати.

„Случај Флин“ није за Обаму и Бајдена нимало безазлен. Он је био Трампов саветник, а по америчким законима су председнички кандидати обавезни да формирају свој тим који ужива државну заштиту сличну као чланови владе, а главни међу њима учествују у брифинзима затвореног типа на којима имају доступ и државним тајнама. Зато нико није смео да прати и прислушкује генерала Флина. А ни да му објављује име.

Флин и праћење Трамповог изборног штаба – то и јесте суштина Обамагејта.

http://fakti.org/alter-america/tramp-baraka-obamu-hilari-klintona-i-dzoa-bajdena-plasi-obamagejtom

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар