Odabrano Svijet

Tramp Obamu, Klintonovu i Bajdena plaši – „Obamagejtom“

MOGUĆE JE DA TRAMPOV PRETHODNIK DOBIJE POZIV DA PRED SENATOM SVEDOČI POD ZAKLETVOM
  • Tramp i njegove pristalice sada Baraka Obamu i Džoa Bajdena otvoreno optužuju da su 2016-te organizovali prisluškivanje izbornog štaba aktuelnog predsednika SAD. Ukazuju da je odobrenje za praćenje Trampovog savetnika za nacionalnu bezbednost – generala Majkla Flina – mogao dati jedino Obama. Ili Bajden koji će gotovo sigurno dobiti nominaciju Demokratske partije za predsednika SAD
  • Tramp tvrdi da su harangu protiv njega i članova njegovog izbornog štaba pokrenuli i kontrolisali „Obama lično“, Hilari Klinton, bivši šef FBI Džejms Komi i bivši koordinator svih američkih tajnih službi Džejms Kleper. Obamine pristalice kontriraju da su Trampove optužbe „plod teorija zavere sličnih osporavanju sletanja na Mesec“
  • „Slučaj Flin“ nije za Obamu i Bajdena nimalo bezazlen. On je bio Trampov savetnik, a po američkim zakonima su predsednički kandidati obavezni da formiraju svoj tim koji uživa državnu zaštitu sličnu kao članovi vlade, a glavni među njima učestvuju u brifinzima zatvorenog tipa na kojima imaju dostup i državnim tajnama. Zato niko nije smeo da prati i prisluškuje generala Flina. Čak  ni da mu objavljuje ime

OČEKIVANO, Donald Tramp počinje da vraća udarce onima koji su ga bezmalo četiri pune godine sumnjičili i optuživali da je „Putinov agent“, tvrdeći da mu je Rusija mešanjem u predsedničke izbore 2016-te presudno pomogla da pobedi Hilari Klinton.

„Nanišanio“ sam vrh zavere – Baraka Obamu i Džoa Bajdena. Čak je počeo da koristi izraz „Obamagejt“.

Tramp i njegove pristalice sada Obamu i Bajdena otvoreno optužuju da su 2016-te organizovali prisluškivanje izbornog štaba aktuelnog predsednika SAD.

Ukazuju da je odobrenje za praćenje Trampovog savetnika za nacionalnu bezbednost – generala Majkla Flina – mogao dati jedino Obama. Ili Bajden koji će gotovo sigurno dobiti nominaciju Demokratske partije za predsednika SAD.

Došlo je već dotle da je Tramp rekao da će možda zatraži da Senat SAD uputi poziv bivšem šefu države za svedočenje pod zakletvom.

Tramp sada tvrdi da su harangu protiv njega i članova njegovog izbornog štaba pokrenuli i kontrolisali „Obama lično“, Hilari Klinton, bivši šef FBI Džejms Komi i bivši koordinator svih američkih tajnih službi Džejms Kleper.

Obamine pristalice kontriraju da su Trampove optužbe „plod teorija zavere sličnih osporavanju sletanja na Mesec“.

Novi koordinator obaveštajnih službi, Ričard Grenel, otkrio je imena visokih zvaničnika Obamine administracije koji su bili umešani u „slučaj Flin“. Među njima je i Bajdenovo.

„Ako su Bajden i unutrašnji Obamin krug prisluškivali lični telefonski razgovor višeg Trampovog savetnika Trampove administracije – onda je to ozbiljna zlouporaba ovlasti“, izjavio je senator- republikanac Rend Pol.

Odbor Senata SAD za pravosuđe treba da razmotri zahtev da se Flinu kazna poništi, a zatim – da započne novu istragu. O okolnostima prisluškivanja Flinovih razgovora.

Senator Lindsi Grem, predsedavajući odborom za pravosuđe, odbacio je Trampov zahtev za pozivanje Obame na ispitivanje, upozorivši da bi to bio „fantastičan presedan“. Samo, to još ne znači da Obami neće stići takav poziv.

Predizborna i politička borba u SAD samo će se dalje zaoštravati.

„Slučaj Flin“ nije za Obamu i Bajdena nimalo bezazlen. On je bio Trampov savetnik, a po američkim zakonima su predsednički kandidati obavezni da formiraju svoj tim koji uživa državnu zaštitu sličnu kao članovi vlade, a glavni među njima učestvuju u brifinzima zatvorenog tipa na kojima imaju dostup i državnim tajnama. Zato niko nije smeo da prati i prisluškuje generala Flina. A ni da mu objavljuje ime.

Flin i praćenje Trampovog izbornog štaba – to i jeste suština Obamagejta.

http://fakti.org/alter-america/tramp-baraka-obamu-hilari-klintona-i-dzoa-bajdena-plasi-obamagejtom

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar