Odabrano Svijet

Tramp zbog epidemije isplaćuje po 3.000 dolara svakoj američkoj porodici sa dvoje dece

NA TO ĆE POTROŠITI $500 MILIJARDI, A JOŠ 300 MILIJARDI FIRMAMA DA NE OTPUŠTAJU RADNIKE
  • Američki ministar finansija Stiven MNUČIN prethodnih dana izjavljivao da je administracija SAD spremna da u finansijski sistem `upumpa` čak 4 triliona dolara: „Sa tolikom sumom bismo pomogli svima – od malog do krupnog biznisa – da se održe u narednih 90 do 120 dana“

MINISTAR finansija SAD Stiven Mnučin objavio je da će država – u okviru borbe protiv posledica epidemije koronavirusa – svakom odraslom Amerikancu pomoći sa po 1.000 dolara.

U intervjuu Fox Business, dodao je da će pomoć za svako dete biti 500 evra i precizirao da će tako porodica sa dvoje dece dobiti 3.000 dolara.

Dakle: po 3.500 svakoj porodici sa troje dece.

Mnučin je precizirao da će isplate početi kroz tri nedelje. Ukoliko Kongres SAD prihvati tekst zakona kojim se to omogućava.

Takve isplate porodicama, po njegovim rečima, premašiće u ukupnoj sumi 500 milijardi dolara, a predloženi zakon računa sa više od trilion dolara.

Mnučin je naglasio da će 300 milijardi biti pomoć firmama da ne otpuštaju radnike.

Oko 200 milijardi dolara biće povoljni krediti granama američke ekonomije – uključujući avio-kompanije – koje najviše pogađaju epidemija i sa njom povezana ograničenja i zabrane.

Mnučin je prethodnih dana izjavljivao da je administracija Donalda Trampa spremna da u finansijski sistem `upumpa` čak 4 triliona dolara.

Čak je istakao: „Sa tolikom sumom smo spremni da pomognemo svima – od malog do krupnog biznisa – da se održe u narednih 90 do 120 dana“.

Mnučin je, inače u intervjuu Fox Business izbegao direktan odgovor na pitanje – preti li SAD ekonomska recesija.

Rekao je da je to tehničko pitanje i izneo očekivanje da će ekonomija SAD u poslednjim mesecima 2020-te „snažno krenuti napred“.

Sjedinjene Države trenutno imaju preko 26.700 zaraženih i najmanje 340 umrlih.

http://fakti.org/alter-america/izbori-su-cudo-tramp-zbog-epidemije-isplacuje-po-3000-dolara-svakoj-americkoj-porodici-sa-dvoje-dece

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar