Предсједник РС

Цвијановић: БиХ и даље нема ни тачне податке колико је миграната ушло у земљу

„МОРАМО ДА СЕ НОСИМО И СА МИГРАНТСКИМ ПРОБЛЕМОМ ИАКО ТО НИЈЕ У НАДЛЕЖНОСТИ РС“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је данас у Рибнику да очекује да се што прије формирају институције БиХ како би се неко коначно почео озбиљно бавити проблемом миграната у сарадњи са ентитетским властима и локалним заједницама.

Цвијановићева је у вези са најавама о великом прољећном таласу миграната у БиХ и његовом негативном утицају на безбједност рекла новинарима да је проблем што БиХ и даље не располаже егзактним подацима о томе колико је миграната ушло у земљу.

„Много је ту отворених питања. Плашим се због тога и ми као републичка власт морамо да се носимо с тим проблемом, иако он није у нашој надлежности. Цијеним да би на прољеће и након тога могло бити још више проблема. Такође, изражавам апсолутну подршку закључцима Владе Српске да нема могућности да се овдје мигранти смјештају и да о њима бринемо јер имамо довољно својих проблема“, рекла је Цвијановићева.

Она је рекла да у вези са миграцијама постоје и здравствени ризици, али и социјални, односно шта радити са тим људима који су блокирани у БиХ на путу према западној Европи.

„Проблем је како да их третирате, храните, смјештате, дјелујете да не постану извор неких заразних и не знам каквих болести. Све су то озбиљни проблеми и просто се, чини ми се, пред тим затварају очи“, рекла је Цвијановићева.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар