Главно Предсједник РС

Цвијановић ће у Вашингтону разговарати са представницима институција САД

У АТЛАНТИ ПОСЈЕТИЛА NCR И РЕКЛА ДА ЈЕ ПОМОГЛА РС ДА ПОСТАНЕ ДИО ГЛОБАЛНОГ ТРЖИШТА

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић, која борави у посјети САД, изразила је задовољство током сусрета са представницима компаније NCR у Атланти да је радом NCR-Бањалука омогућено Српској да постане дио глобалног тржишта и да се нађе на листи свјетских дестинација за софтвере, научне иновације и технологије.

Цвијановићева је навела да је сарадња институција Републике Српске са овом респектабилном компанијом омогућила отварање нових радних мјеста и запошљавање високообразованог кадра млађе популације, са изванредним техничким и језичким способностима, али и повећала конкурентност Српске у односу на окружење.

На састанку, који је одржан у сједишту ове америчке компаније, разговарано је о могућностима проширења сарадње и пословања са Републиком Српском, као и о укључивању Српске у свјетске тржишне токове, саопштено је из кабинета предсједника Републике.

Овом приликом, Цвијановићева је оцијенила да је улазак компаније NCR на овдашње тржиште, порука и другим компанијама да је Српска погодно мјесто за улагање.

На састанку је истакнуто да је NCR одабрао Бањалуку и Републику Српску као дестинацију због талентоване и стручне радне снаге, телекомуникационе инфраструктуре, посвећености Владе програму подршке запошљавању, те је изражено увјерење да ће ово стратешко партнерство дати добре резултате и у будућности. 

У наставку посјете, предсједник Републике Српске ће у Вашингтону, у одвојеним сусретима, разговарати са представницима институција САД.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар