Glavno Predsjednik RS

Cvijanović će u Vašingtonu razgovarati sa predstavnicima institucija SAD

U ATLANTI POSJETILA NCR I REKLA DA JE POMOGLA RS DA POSTANE DIO GLOBALNOG TRŽIŠTA

PREDSJEDNIK Republike Srpske Željka Cvijanović, koja boravi u posjeti SAD, izrazila je zadovoljstvo tokom susreta sa predstavnicima kompanije NCR u Atlanti da je radom NCR-Banjaluka omogućeno Srpskoj da postane dio globalnog tržišta i da se nađe na listi svjetskih destinacija za softvere, naučne inovacije i tehnologije.

Cvijanovićeva je navela da je saradnja institucija Republike Srpske sa ovom respektabilnom kompanijom omogućila otvaranje novih radnih mjesta i zapošljavanje visokoobrazovanog kadra mlađe populacije, sa izvanrednim tehničkim i jezičkim sposobnostima, ali i povećala konkurentnost Srpske u odnosu na okruženje.

Na sastanku, koji je održan u sjedištu ove američke kompanije, razgovarano je o mogućnostima proširenja saradnje i poslovanja sa Republikom Srpskom, kao i o uključivanju Srpske u svjetske tržišne tokove, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike.

Ovom prilikom, Cvijanovićeva je ocijenila da je ulazak kompanije NCR na ovdašnje tržište, poruka i drugim kompanijama da je Srpska pogodno mjesto za ulaganje.

Na sastanku je istaknuto da je NCR odabrao Banjaluku i Republiku Srpsku kao destinaciju zbog talentovane i stručne radne snage, telekomunikacione infrastrukture, posvećenosti Vlade programu podrške zapošljavanju, te je izraženo uvjerenje da će ovo strateško partnerstvo dati dobre rezultate i u budućnosti. 

U nastavku posjete, predsjednik Republike Srpske će u Vašingtonu, u odvojenim susretima, razgovarati sa predstavnicima institucija SAD.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar