Предсједник РС

Цвијановић: Полиција спремна да заштити уставни поредак и грађане Српске

ДОБИЛА 100 НОВИХ ВОЗИЛА КОЈА ЋЕ БИТИ РАСПОРЕЂЕНА ПО ПОЛИЦИЈСКИМ УПРАВАМА РС
  • Предсједница РС: „Без обзира што су многи покушали да умање значај МУП-а Српске, све анкете показују да грађани имају пуно повјерење у полицију“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је јуче у Залужанима код Бањалуке да је важно што Влада Српске у континуитету ради на јачању и опремању Министарства унутрашњих послова (МУП), што је потврђено набавком 100 нових возила.

„Уз објекте за смјештај полиције, тренинг центре и набавку наоружања и униформи, важно је да наша полиција има и адекватан возни парк. Возила ће бити распоређена у полицијске управе у Српској“, рекла је новинарима Цвијановићева.

Она је подсјетила да је МУП у посљедњих неколико година набавио 300 возила.

„Влада се још тада опредијелила да ће континуирано улагати у полицијске ресурсе. Без обзира што су многи покушали да умање значај МУП-а Српске, све анкете су показале да наши грађани имају пуно повјерење у ову институцију“, истакла је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, Полиција Републике Српске је спремна да заштити уставни поредак и безбједност грађана Српске.

„Обавеза институција је да им створи адекватне услове за ово. Најбољи начин да се МУП одужи грађанима јесте да ради свој посао и да сви будемо на истом задатку“, закључила је Цвијановићева.

У Центру за обуку Министарства унутрашњих послова Републике Српске у Залужанима код Бањалуке данас је промовисано 100 нових полицијских возила чија је вриједност 5,7 милиона КМ.

Возила су набављена посредством оперативног лизинга.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар