Главно Предсједник РС

Цвијановић: Српска има представништва тамо гдје је добродошла

СА ДОДИКОМ ПОСЈЕТИЛА ПЕТЕРБУРШКУ КАНЦЕЛАРИЈУ ПРЕДСТАВНИШТВА РС У РУСИЈИ
  • Током сусрета Додика и Цвијановићеве са представницима „Гаспрома“ треба да буде разговарано о могућности одвајања крака руског гасовода Турски ток за Републику Српску

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић посјетили су данас у Санкт Петербургу Канцеларију Представништва Републике Српске у Русији.

Разговарали су са шефом Представништва Републике Српске у РФ Душком Перовићем о раду канцеларије Представништва у Санкт Петербургу, преноси РТРС.

Канцеларија Представништва Републике Српске у Санкт Петеребургу почела је са радом у новембру 2018. године за вријеме одржавања међународног конгреса Словенски свијет.

Током сусрета Додика и Цвијановићеве са представницима „Гаспрома“ треба да буде разговарано о могућности одвајања крака руског гасовода Турски ток за Републику Српску.

Цвијановић је изјавила да канцеларија Представништва Српске у Санкт Петербургу има вишеструку функцију – одржава политичку везу, сарадњу, служи бољем разумијевању, али и реализује привредне пројекте.

„То смо могли да видимо у претходном периоду, а видјећемо и у наредном“, рекла је Цвијановићева за РТРС након посјете Канцеларији Представништва Српске у Санкт Петербургу.

Она је истакла да ће ова канцеларија бити у функцији оног због чега је успостављена, а то је да се унапређује сарадња између Српске и Санкт Петербурга, која је успостављена прије неколико година.

Цвијановићева је оцијенила да ово представништво добија потпуну оправданост након потписивања „Мапе пута“ за реализацију приоритетних праваца сарадње између Српске и Санкт Петербурга 2019-2021. године.

„Овде се спајају заједно и политичка и привредна димензија и то нам омогућава да имамо редовну комуникацију и да много тога знамо, али исто тако и да ми кажемо шта су наши ставови“, рекла је Цвијановићева.

Она је нагласила да су односи са Русијом у цјелини изузетно добри и да низ година постоји добра сарадња и добро разумјевање.

Цвијановићева је истакла да је поносна на читав низ извјештаја Републике Српске који се презентују у Савјету безбједности УН, гдје се саопштава оно што је реалност у оквиру БиХ.

„И та димензија сарадње постоји, али ја сам задовољна због функционалности Представништва, активизма који овдје постоји и чврсте везе са институцијама Српске, која мора постојати јер су представништва инструмент Српске“, рекла је Цвијановићева.

Она је указала да представништва у Москви и у Санкт Петербургу показују интерес и опредјељење Српске да буде присутна тамо гдје је добродошла.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар